Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Amandelcake – appel – notencrumble – panna cotta – mango


Klaargemaakt op: 04/10/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Amandelcake:
– 150 gram broyage (50 % suiker, 50 % amandelpoeder)
– 110 gram bloem
– 110 gram eieren
– 35 gram suiker
– 35 gram gesmolten boter
– 35 gram melk
– 1/2 pakje bakpoeder

Mangocoulis:
– 1 mango
– 1/2 citroen (sap)
– 100 gram bloemsuiker

Crumble:
– 150 gram bloem
– 150 gram griessuiker
– 150 gram boter
– 150 gram notenmengeling

Panna cotta:
– 1/2 liter room
– 2.5 dl kokosmelk
– 100 gram suiker
– 1 stengel citroengras
– 1 vanillestokje
– 3 blaadjes gelatine
– 50 gram kokosrasp (gekleurd met groene kleurstof voor voeding)

Kastanjepuree:
– 1 doosje zoete kastanjepuree
– 1 dl half opgeklopte room
– 8 appelen
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 2 passievruchten
– 50 gram grof gemalen pistachenoten
– 1/2 dl melk

 

Bereiding:

Amandelcake:

Broyage, eieren en suiker samen opkloppen tot een schuimige witte massa. Bloem en bakpoeder zeven en onder de schuimige massa mengen. Op het laatst er de melk en de gesmolten, warme boter onderroeren. Afbakken in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende +/- 20 min.
Laat afkoelen en versnijd in kleine rechthoekjes.

Mangocoulis:

Schil de mango en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees samen met de bloemsuiker en het citroensap. Bewaar de coulis in de koelkast.

Crumble:

Verwarm oven voor op 175 °C. Meng de bloem en de fijn gehakte noten goed door elkaar.
Snijd de koude hoeveboter in kleine stukjes, voeg bij het notenmengsel en meng met de vingertoppen tot een kruimelig geheel. Voeg er als laatste de suiker aan toe en werk de suiker er doorheen. Laat de crumble een 20 tal minuten goudbruin bakken in de oven.

Panna cotta:

Breng de room samen met de kokosmelk, de suiker, het vanillestokje en het fijn gesneden citroengras aan de kook. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Zeef het roommengsel en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Giet uit op een plaat (of in kleine glaasjes) en laat afkoelen in de koelkast. Steek er vormpjes uit en bestrooi deze voor de helft met gekleurd kokosrasp.

Kastanjepuree:

Meng de kastanjepuree met de halfopgeklopte room, doe in een spuitzak.

Appelen:

Snij de appelen in 6 stukken, ontdoe ze van het klokhuis en bak ze in een mengsel van boter en suiker tot licht bruin beginnen te verkleuren (3 stukken / persoon)
Snij de passievruchten middendoor en haal er de pitten uit.

 

 

Bordschikking:

Trek over de ganse lengte van het bord een streep met de mangocoulis. Schik er een stukje amandelcake naast samen met een rondje uitgestoken panna cotta en een toefje kastanjepuree. Leg er ook nog een beetje notencrumble tegen. Werk verder af met de passievruchtpitten, de gehakte pistachenoten en nog een weinig kokosrasp. Eventueel kan er ook nog een beetje schuim van opgeschuimde melk bijgeplaatst worden.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2013
Vorig Nagerecht:
Carpaccio van ananas met passievrucht, aardbei en kokosijs met limoen

Volgend Nagerecht:
HerfstPanna Cotta mandarijntjes – vruchtenoulis – crumble – quenelle van champignonijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |