Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Appeltjes op bladerdeeg met fruitbavarois en aardbeiencoulis


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 appelen
– 1 kg aardbeien
– 16 kleine aardbeienbavarois
– 200 gr aardbeiengelei
– 16 bolletjes vanilleroomijs
– 16 plakjes bladerdeeg
– aardbeiencoulis

 

Bereiding:

Bavarois bereiden: 500 gr. aardbeien koken met suiker en pureren.

5 geweekte gelatineblaadjes toevoegen en op smaak brengen met een scheutje citroen, een halve liter room opkloppen en onder de afkoelde aardbeienpuree spatelen in vorm gieten en laten opstijven in de koelkast.
Coulis bereiden: 500 gr aardbeien koken let suiker en pureren, daarna zeven bladerdeeg in ronde vorm van 8 à 10 cm uitsnijden hierop de schijfjes appel schikken, inwrijven met boter en suiker en afbakken in een oven van 175° C.
Fijne reepjes van appel snijden en in citroenwater leggen.

 

Bordschikking:

De appelgebakjes op een bord schikken.
Hierop een bolletje vanilleroomijs en afwerken met de bavarois.
Coulis rond het gebakje napperen.De aardbeien vierendelen en rond het gebakje schikken.
Versieren met de aardbeiengelei. Overstrooien met de appelreepjes.
Nb kan zowel koud – warm of lauw geserveerd worden.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Vers kruidenijs op een bedje van rode vruchten, met een streepje advocaat

Volgend Nagerecht:
Condérijst met rood fruit en gebakken peperkoek

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |