Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Bladerdeegje met peren


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3/4 liter melk
– 1 vanillestok
– 120 gram fondantchocolade
– 100 gram suiker
– 6 eierdooiers
– 8 Doyenne peren
– 200 gram suiker
– 1 citroen
– 1/2 liter slagroom
– 1 dl advocaat
– 8 kleine vellen bladerdeeg (of 4 grote)
– bloemsuiker
– 150 gram fondantchocolade

Bereiding:

Eierdooiers opkloppen met suiker.
Melk en vanillestok laten koken en als de melk kookt de chocolade toevoegen.
De chocolademelk op het eimengsel gieten, laten binden op 90° C en laten afkoelen.

Bladerdeegjes:

Driehoekjes snijden uit de bladerdeeg, op plaat leggen (2 per persoon) en bakken in een oven van 190° C gedurende +/- 15 minuten. De peren schillen en koken in water waaraan de suiker en een beetje citroensap werden toegevoegd.
Alles laten afkoelen.
Room voor 3/4 opkloppen en er daarna de advocaat doorroeren.

Bordschikking:

Maak een vijverrandje met de gesmolten chocolade.
Giet daarin de crème anglaise en lag daarin één bladerdeeg driehoekje.
Vervolgens het gepocheerd peertje, het advocaat-slagroom mengsel en op het laatst terug een driehoekje bladerdeeg, dat reeds bestrooid is met bloemsuiker.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Mango met Elixir d’Anvers

Volgend Nagerecht:
Een rondje appel voor iedereen afgewerkt met condérijst en karamelsaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |