Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 vanillestok
– 120 gram fondantchocolade
– 100 gram suiker
– 6 eierdooiers
– 8 Doyenne peren
– 200 gram suiker
– 1 citroen
– 1/2 liter slagroom
– 1 dl advocaat
– 8 kleine vellen bladerdeeg (of 4 grote)
– bloemsuiker
– 150 gram fondantchocolade
Bereiding:
Eierdooiers opkloppen met suiker.
Melk en vanillestok laten koken en als de melk kookt de chocolade toevoegen.
De chocolademelk op het eimengsel gieten, laten binden op 90° C en laten afkoelen.
Bladerdeegjes:
Driehoekjes snijden uit de bladerdeeg, op plaat leggen (2 per persoon) en bakken in een oven van 190° C gedurende +/- 15 minuten. De peren schillen en koken in water waaraan de suiker en een beetje citroensap werden toegevoegd.
Alles laten afkoelen.
Room voor 3/4 opkloppen en er daarna de advocaat doorroeren.
Bordschikking:
Maak een vijverrandje met de gesmolten chocolade.
Giet daarin de crème anglaise en lag daarin één bladerdeeg driehoekje.
Vervolgens het gepocheerd peertje, het advocaat-slagroom mengsel en op het laatst terug een driehoekje bladerdeeg, dat reeds bestrooid is met bloemsuiker.