Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,5 kg suiker
– 3 kaneelstokjes
– sinaasappelschil (zonder het wit vlies)
– 8 jonge bietjes, in kleine partjes
– 2 liter bloedsinaasappelsap
– 4 citroenen
– 4 dl suikersiroop
– olijfolie
– 1500 gram rabarber
– suiker
– creme de cassis
– 6 dl slagroom
– 500 gram mascarpone
– lange vingers
Bereiding:
Verwarm water met de suiker, kaneel, sinaasappelschil langzaam tot een suikersiroop.
Voeg de bietjes toe en kook ze – afhankelijk de ouderdom – gaar in de suikersiroop.
Draai ijs van het bloedsinaasappelsap, het citroensap en de suikersiroop. Draai alles af in ijsmachine en voeg ondertussen de olijfolie toe. Laat nog even opstijven.
Rabarber wassen en in stukjes snijden. In een pan rabarber met wat water en suiker koken en tot moes roeren, éénmaal afgekoeld de crème de cassis toevoegen.
Slagroom stijfkloppen met de suiker, crème de cassis door de mascarpone roeren en de slagroom er luchtig doorheen scheppen. Op de bodem een laagje lange vingers leggen nadat je deze door de likeur hebt gehaald.
Achtereenvolgens erover verdelen. helft van het mascarponemengel, helft van rabarbermoes, weer een laag lange vingers (door de drank halen), rest van het mascarponemengsel en afdekken met rest van rabarbermoes.
In de koelkast tiramisu ca. 2 uur door en door koud laten worden.
Serveer het bloedsinaasappelsorbetijs met de gekonfijte bietjes en wat van de kruidige suikersiroop.