Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 bouquet des moines
– 12 peren
– 8 eetlepels Luikse siroop
– 400 gram amandelschilfers
– 32 takjes salie
– 160 gram boter
– 4 eetlepels suiker
– 4 eieren / 4 eiwitten
– 400 gram bloem
Bereiding:
Snij de kaasjes doormidden en wentel ze door de bloem.
Klop de volledige eieren en de eiwitten los en haal daar de gehalveerde kaasjes door het eimengsel.
Haal ze vervolgens door de gehakte amandelschilfers. Verwarm de oven voor op 180 °C en warm de kaasjes op gedurende +/- 15 minuten tot ze goudbruin worden.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 6 stukken.
Laat de suiker in een pan smelten en voeg dan de boter toe. Warm alles op tot een schuim ontstaat en bak er dan de peren in tot ze eveneens goudbruin zien.
Warm de Luikse siroop licht en trek met de opgewarmde siroop een streep op de borden.
Bordschikking:
Leg centraal het warme kaasje Bouquet des Moines en leg er twee stukjes gebakken peer naast.
Werk af met een takjes salie.