Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje


Klaargemaakt op: 25/09/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 rondjes marsepein (kleuren met crème brulee brander)
– 8 torentjes van de cremeux van braambessen
– 8 braambessen
– 4 bolletjes pistache-ijs
– 4 stukjes brickdeeg koekjes
– 8 rondjes marshmellow

Cremeux van bramen:
– 400 gram Boiron van braambes
– 5 eieren
– 260 gram suiker
– 4 blaadjes gelatine
– 220 gram boter

Pistache-ijs:
– 1 liter melk
– 150 gram suiker
– 200 gram eidooiers
– pistachepasta naar keuze (Puratos)

Marshmellow:
– 50 gram gelatinepoeder
– 600 gram suiker
– 200 gram dextrose
– 250 gram water
– 200 gram glucose
– 100 gram yopol (gedroogd yoghurtpoeder)
– 250 gram boiron braambes

Brickdeeg koekjes:
– 4 vellen brickdeeg
– 100 gram hazelnootjes
– 100 gram suiker
– 50 gram eiwit

Bereiding:

Cremeux van bramen:
Boiron en suiker opkoken. Eieren in Thermomix met vlinder opkloppen. Kokende massa op de opgeklopte eieren gieten en verwarmen op stand 1 tot 85 °C. Geweekte gelatine toevoegen. Koude boter klontje per klontje ondermengen (monteren). Laten afkoelen (minstens één nacht).

Pistache-ijs:
Crème anglaise klassiek bereiden en de pistachepasta naar smaak toevoegen.
Afdraaien in een ijsroommachine.

Marshmellow:
Water, suiker, dextrose en boiron opkoken.
Op de glucose gieten met de klopper.
Gelatine en yopol toevoegen en op hoge snelheid luchtig kloppen.
Laten opstijven in koeling.

Brickdeeg koekjes:
De hazelnootjes en de suiker mixen. Een vel brickdeeg op een bakmatje leggen en instrijken met eiwit. Er het mengsel van hazelnoot-suiker overstrooien en er dan een tweede vel brickdeeg opleggen. Er een tweede bakmatje overleggen en dan goed dicht rollen met deegrol.
Afbakken op 185 °C gedurende +/- 10 minuten. Laten afkoelen tussen de bakmatjes.
In stukken breken.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken3 Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Nagerecht:
Moelleux van chocolade.

Volgend Nagerecht:
Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |