Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,5 ananas
– 2 st. steranijs
– 1 vanillestokjes
– 250 gram aardbeien
– 1 bakje cassisbessen
– 8 passievruchten
– citroenmelisse
suikersiroop :
– 5 dl water
– 350 gr. suiker
Kokosijs met limoen:
– 475 ml koude kokosmelk (kan vervangen door kokosroom maar het ijs bevat dan uiteraard meer vet)
– fijn geraspte schil en het sap van 3 limoenen
– 4 el honing, of naar smaak
– geroosterd, gedroogd kokosschaafsel als garnering
Bereiding:
Schil de ananas zorgvuldig en verwijder de “ogen” ; snij hem vervolgens met de vleesmachine in flinterdunne plakjes (zoals rundercarpaccio …)
Maak de suikersiroop en voeg hier de steranijs en het vanillestokje (maak het open en wrijf de zaadjes eruit) aan toe
Giet deze hete suikersiroop over de ananas en laat ongeveer afgedekt 12 ur rusten in de koelkast
Maak het kokosijs
Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en meng alles tot een glad mengsel. Giet dit mengsel in een ijsmachine.
Schep het ijs in een diepvriesdoos als het bijna stevig is en zet het in de vriezer tot het goed bevroren is. U kant het ook afdekken en maximaal 3 maanden bewaren. Garneer het ijs voor het serveren met geroosterd kokosschaafsel.
Bordschikking:
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten, schik op ieder (groot) bord enkele schijfjes ananas en wrijf deze in met de passievruchtenpulp
Verdeel hierover aardbei en cassisbes, maar snij de aardbei in een brunoise en de cassisbes in vier
Verdeel over ieder bord nog wat fijngesneden citroenmelisse en schik er een bolletje ijs op.