Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Gestoofde peren:
– 2 kaneelstokjes
– 2 vanillestokje
– 8 peren
– 20 deciliter rode wijn
– 200 gram suiker
Vanillesaus:
– 2 vanillestokjes
– 8 deciliter room
– 160 gram eierdooier
– 160 gram suiker
Chocomousse:
– 1 l room
– 800 gram zwarte chocolade
– 240 gram kristalsuiker
– 12 eiwitten
Garnituur:
– 6 mandarijntjes
– 1 bakje muntblaadjes
Bereiding:
Gestoofde peren:
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis . Zet de peren met het vocht koud op , breng aan de kook , laat de peren in het vocht afkoelen.
Vanillesaus:
Breng de room met de helft van de suiker en het vanillestokje rustig aan de kook.
Klop de eierdooiers met de resterende suiker los.
Voeg room langzaam toe en laat deze massa op laag vuur binden ( lieren )
Chocomousse:
Smelt de chocolade au bain marie. Giet de room in een maatbeker en klop deze stijf. Zet in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf in een beslagkom en voeg de suiker toe.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte eiwitten.
Voeg de opgeklopte room toe.
Doe in een kom en laat een nachtje opstijven in de koelkast
Bordschikking:
Leg 3 quenelles chocolademousse op het bord, plaats daartussen wat geslagen room en plakjes gepocheerde peer.
Garneer af met partjes mandarijn , munt en vanillesaus.