Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Chocoladetaartje (moelleux) met chocolade-ijs, ananas en framboos


Klaargemaakt op: 09/06/2018

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 ananassen
– 4 eetlepels rietsuiker
– 1 dl rum
– enkele blaadjes munt
– 100 frambozen
– 200 gram fondantchocolade
– 1 dl room
– 200 gram roze chocolade
– 1 dl room
– 250 gram frambozencoulis
– 100 gram bloemsuiker
– 40 blaadjes munt
– 100 gram pistachenootjes

Chocoladetaartje:
– 8 eieren
– 8 eierdooiers
– 400 gram suiker
– 400 gram fondantchocolade
– 440 gram zachte boter
– 200 gram bloem

Chocolade-ijs:
– 50 cl volle melk
– 50 cl room
– 1 vanillestokje
– 200 gram roze chocolade
– 150 gram suiker
– 8 eidooiers

 

Bereiding:

Chocoladetaartje:
De chocolade samen met de boter au bain-marie smelten.
De eieren samen met de dooiers en de suiker tot schuim kloppen met de mixer (of keukenrobot)
De gesmolten chocolade (deel 1) al roerend op de opgeklopte eieren gieten en goed mengen.
De gezeefde bloem onder spatelen.
De chocolademassa in geboterde schaaltjes (inox) gieten (halfvol) en een nacht laten rusten in de koelkast. A là minute afbakken gedurende +/- 6 minuten op 200° C.

Chocolade-ijs:
Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Roer de eidooiers los met de suiker. Giet een deel van de kokende melk op het suikermengsel. Meng goed en
giet dan bij de rest van de melk. Roer op een zacht vuurtje tot een gebonden mengsel (op de achterkant van een lepel moet de getrokken streep zichtbaar blijven). Blijf roeren tot het mengsel koud is, voeg dan de room toe en laat een nacht rijpen. Draai af in een ijsmachine.

Snij de geschilde ananassen in schijven van 2 ½ cm dik, haal de harde kern eruit. Versnijdt in kubussen.
Marineer de ananasblokjes, liefst op voorhand, in rum met de helft van de rietsuiker en munt. Rooster de ananasblokken een vijftal minuten.
Meng de frambozencoulis met de bloemsuiker en giet in een spuitbus.
Laat beide soorten chocolade apart smelten samen met de room.
Leg een chocoladetaartje op het bord. Doe de warme chocolade in een spuitbus en vorm er kleine ongelijke rondjes mee rond het chocoladetaartje. Vul deze rondjes op met de frambozencoulis. Schik er een 5-tal ananasblokjes en een 5-tal frambozen tussen en werk af met blaadjes munt en fijn gehakte pistachenootjes.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2018
Vorig Nagerecht:
Soes met slagroom rabarbermoes en zandkoekjes

Volgend Nagerecht:
Sinaasappelsalade met kaneel – Rijstpudding met oranjebloesem.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |