Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Citroentaart – meringue – Cuberdons


Klaargemaakt op: 08/02/2013 en 14/06/2013

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 pakken kruimeldeeg.
– 20 frambozen.
– bakje cress.

Voor de citroen-creme:
– 6 citroenen
– 3,5 dl citroensap
– 300 gram kristalsuiker
– 15 gram maïzena
– 10 eieren
– 4 blaadjes gelatine
– 515 gram koude boter

Voor de suikerstroop:
– 9 citroenen
– 520 gram suiker
– 3 dl water
– 2 laurierblaadjes
– 1 kaneelstokje
– 1 vanillestokje

Cuberdon-ijs:
– 8 eidooiers
– 150 gram fijne kristalsuiker
– 6 dl volle melk
– 6 dl room
– 1 vanillestokje
– 350 gram cuberdons

Limoen-Schuim:
– 4 eiwitten
– 50 g suiker
– 150 g bloemsuiker
– 1 limoen

 

Bereiding:

Kruimeldeeg:
Snijd vierkantjes van 3 cm bij 3 cm. Bak dit ongeveer 7 minuten op 180°C.

Citroen-crème:
Schil de citroenen met een dunschiller. Doe het citroensap, kristalsuiker, maïzena, eieren in een kookpot. Voeg de citroenschillen toe en breng alles aan de kook. Laat alles eventjes koken tot alles genoeg is gebonden. Giet nu de crème door een zeef op de koude klontjes boter.
Mix alles en giet deze nu in de gewenste silpat-vormpjes. Steek in 1 van de vormpjes 1 framboos.

Suikerstroop:
Kook alle ingrediënten gedurende een paar minuutjes.

Cuberdon-ijs:
Snij de snoepjes in stukjes. Klop de eidooiers met de suiker. Verhit de melk met de cuberdons en voeg er al kloppend het eimengsel bij en laat nu alles al roerend langzaam verhitten totdat het wat indikt.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de (ongeklopte) room door. Laat verder goed afkoelen in de koelkast. Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine.

Limoenschuim:
Klop de eiwitten in hoogste stand in je keukenrobot. Wanneer dit begint te dikken doe je er de suiker bij. Klop nog een paar minuten verder op. Meng nu met een spatel de bloemsuiker en limoensap voorzichtig onder deze massa

Bordschikking:

1. Leg onderaan 1 vierkantje kruimeldeeg.
2. Plaats 2 halve bollen tegen mekaar en plaats op het koekje.
3. Leg hierop een 2de vierkantje kruimeldeeg.
4. Spuit hierop wat limoenschuim.
5. Doe wat bloemsuiker op de meringue en kleur met de gasbrander.
6. Doe wat limoenzeste op de meringue.
7. Plaats een quenelle cuberdon-ijs.
8. Druppel wat suikerstroop rond het gebak.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2013menu van de maand 06 2013
Vorig Nagerecht:
Mascarpone – appel – panna cotta – biscuit – frambozen

Volgend Nagerecht:
Bavarois van asperges met gekonfijte asperges en gemarineerde aardbeien

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |