Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Citrus – speculaas – ijs – Yuzucrème


Klaargemaakt op: 09/12/2016

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Speculaas ijs + vanille ijs in speculaas crumble:
– 250 g suiker (x2)
– 8     eidooiers (x2)
– 500 g melk (x2)
– 500 g room (x2)
– 8     speculaasjes (verbrokkeld) (x2)
– 1    Vanille stok
– Gemalen pistachenootjes

Loempia van citrus + appel:
– 20     vellen filodeeg
– 3     appels (type jonagold)
– 8     mandarijntjes
– 2     eieren
– Kaneelpoeder
– Suiker

Karamel:
– suiker
– water
– boter

Citrus siroop:
– Sap van 4 citroenen
– Sap van 2 appelsienen
– Verse tijm
– Suiker

Yuzucrème:
– 8     g gelatine poeder
– 40     g koud water
– 500     g room
– 60     g melk
– 370     g eidooiers
– 200     g suiker
– 70     g yzusap

 

Bereiding:

1.    Het ijs :
Meng suiker met dooiers tot een homogeen mengsel (ruban), breng de melk met de room een de kook , meng er speculaas onder. Giet bij het eimengsel. Vaneer tot 85°C en passeer door zeef, laat afkoelen en draai af in ijs machine.
Voor het vanille ijs identiek , maar voeg de opengesneden vanillestok toe aan de kokende melk , verwijder deze voor het afdraaien. Draai af in ijsmachine en giet in vormpjes (halve bol) Eens goed bevroren uit de vorm halen en door het fijn gemalen speculaas halen !
2.    Loempia :
Snij appel in brunoise en karamelliseer kort in hete boter. Haal de partjes mandarijn los en verwijder goed de witte vliesjes (smaakt bitter). Klop het ei los met beetje kaneelpoeder. Maak nu loempiaatjes met het filodeeg , de appel en mandarijntjes , strijk het filodeeg in met het losgeklopte ei. Bak krokant in wat olie.
3.    Karamel :
Breng water met suiker aan de kook tot karamellisatie , haal van het vuur en doe er nog beetje water bij tot de gewenste dikte.

4.    Citrus siroop :
Meng appelsien en citroensap met de suiker en wat water , voeg tijm toe en breng aan de kook, kook in tot de gewenste dikte. Voeg hier nog wat zeste van sinaasappel en citroen toe.

5.    Yuzucrème :
Meng het gelatine poeder met het water en laat 20 min weken. Verwarm de room, melk , suiker en eidooiers in de thermomix tot 84°. Voeg gelatine massa en yuzusap toe. Draai 15 sec glad op hoge snelheid. Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Roer goed door en vul hiermee een spuitzak. (bewaar in koelkast)

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2016
Vorig Nagerecht:
Taartje met paddenstoelen en citroensorbet

Volgend Nagerecht:
Pannenkoeken “Suzette”

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |