Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Coupe aardbeien in een nieuw jasje


Klaargemaakt op: 10/06/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Vanille-ijs:
– 6 eidooiers
– 150 gr griessuiker
– 525 ml volle melk
– 225 ml room
– 1 vanillestok

Aardbeiengelei:
– 400 gr aardbeipuree
– 20 gr geweekte gelatine
– 40 gr water
– 20 gr suiker

Aardbeienmousse:
– 325 gr aardbeienpulp
– 4 blaadjes gelatine
– 4 eiwitten
– 140 gr suiker
– 500 ml room

Cremeux van basilicum:
– 2 gr gelatinepoeder (of 3 blaadjes gelatine)
– 10 gr koud water
– 115 gr citroensap
– 75 gr eieren
– 85 gr suiker
– 100 gr boter
– 100 gr basilicumblaadjes

Aardbeienchips:
– 12 aardbeien

Tweekleurige schuimpjes:
– 250 gr eiwit
– 1 el maiszetmeel
– 250 gr griessuiker
– 250gr bloemsuiker
– bakpapier

Facultatief: Italiaans schuim:
– 35 gr water
– 90 gr suiker
– 50 gr eiwitten
– 10 gr suiker

 

Bereiding:

Vanille-ijs:
Warm de melk en room op vuur met vanillestok – klop de eidooiers en griessuiker en ruban – voeg de warme melkbereiding bij eidooiermengsel en roer – zet terug op vuur en warm tot binding. Giet in vormpjes.

Aardbeiengelei:
Smeer twee langwerpige plaatjes in met beetje zonnebloemolie;
Breng suiker , het water en de aardbeienpuree aan de kook; klop de uitgeknepen en licht verwarmde gelatine onder de puree; roer goed door; stort het mengsel op langwerpig plaatje en laat opstijven-snijd er rondjes uit .

Aardbeienmousse:
Klop de eiwitten op met de suiker – meng de ½ van de aarbeienpulp met de gelatine en warm licht op tot gelatine smelt – voeg bij opgeklopt eiwit en voeg dan ook tweede ½ van de aarbeipulp erbij – voeg dan de opgeklopte room (niet te ver kloppen ) erbij – niet te lang kloppen anders schift de mousse
Giet in ronde vormpjes en steek in vriezer

Cremeux van basilicum:
Meng gelatinepoeder met 10 gr water en laat 20 minuten weken –verwarm citroensap , eieren en suiker al roerend tot 84 graden; voeg gelatinemassa toe en laat afkoelen tot 37 graden; monteer de massa in een blender door de boter in kleine stukjes toe te voegen; voeg de basilicumblaadjes in 1 keer toe en draai door op hoogste snelheid – wrijf de cremeux door een zeef zodra hij heldergroen van kleur is .vul spuitzak en spuit toefjes bij dresseren op bord

Aardbeienchips:
Snijd de aardbeien in plakjes van 4 mm verdeel over bakplaat bekleed met boterpapier en bestrooi met suiker –zet gedurende 1 uur in oven van 110 graden met ovendeur op kier tot aardbeien zijn gedroogd – haal van bakplaat en laat afkoelen.
Houd er voldoende voor decoratie en maak van de rest een poeder van aardbei (voor op aardbeimousse)

Tweekleurige schuimpjes:
Doe het eiwit in een kom en voeg er de griessuiker bij ; mix goed – verwarm oven op 120 graden –blijven mixen tot je strepen van de kloppers ziet – klop er dan de bloemsuiker en lepel maiszetmeel onder-mix geheel
Kleur de binnenkant van spuitzak met rode gelkleurstof en voeg schuimmengsel toe – spuit toefjes op bakplaat met bakpapier – bak gedurende 1 uur op 120 graden met oven op kier

Facultatief: Italiaans schuim:
Warm water met 90 gr suiker op tot 125 graden – klop de eiwitten met suiker en voeg de suikerstroop bij –blijf kloppen tot koud – doe in spuitzak en spuit toefjes op het bord – kleur met bunzenbrander

Afwerking:
Wat verse aardbeien (wilde en gewone ) en aardbeiencoulis en wat atsina cress


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2016
Vorig Nagerecht:
Citroencrème – rabarbercompote – koekje – frambozensorbet

Volgend Nagerecht:
Tarte tatins

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |