Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Crème brulée met aardbeien


Klaargemaakt op: 20/05/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 0,5 liter melk
– 0,5 liter room
– 1 vanillestok
– 8 eierdooiers
– 185 gram S2 suiker (fijne suiker)
– rietsuiker
– 250 gram aardbeien

 

Bereiding:

Snijd de vanillestok overlangs in twee, zodat de vanillepuntjes eruit kunnen.
Breng de melk en de room aan de kook (direct van het vuur nemen) samen met de vanillestok.
Klop ondertussen de eierdooiers en de fijne suiker in ruban (mag met elektrische keukenrobot – tot wanneer het schuim wit ziet = ruban)
Giet dan de warme vloeistof (die eerst doorgegoten is in een puntzeef) al roerend bij de ruban, tot wanneer alles goed vermengd is.
Laten rusten en afschuimen. Als het beslag afgekoeld is, verdelen in borden en gedurende 40 à 45 minuten bakken in de oven aan 120° au bain marie.
Voor het serveren afbranden met rietsuiker.

 

Bordschikking:

Plaats de crème brulée in het midden van het bord. Langs één kant dresseer je enkele schijfjes fijngesneden aardbeien (en eventueel nog ander rood fruit). Breng langs de andere kant een streepje coulis aan.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2011
Vorig Nagerecht:
Wafeltje van nieuwe aardappeltjes met fruitige toets

Volgend Nagerecht:
Wafels van bladerdeeg met rabarber en frambozen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |