Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 0,5 liter melk
– 0,5 liter room
– 1 vanillestok
– 8 eierdooiers
– 185 gram S2 suiker (fijne suiker)
– rietsuiker
– 250 gram aardbeien
Bereiding:
Snijd de vanillestok overlangs in twee, zodat de vanillepuntjes eruit kunnen.
Breng de melk en de room aan de kook (direct van het vuur nemen) samen met de vanillestok.
Klop ondertussen de eierdooiers en de fijne suiker in ruban (mag met elektrische keukenrobot – tot wanneer het schuim wit ziet = ruban)
Giet dan de warme vloeistof (die eerst doorgegoten is in een puntzeef) al roerend bij de ruban, tot wanneer alles goed vermengd is.
Laten rusten en afschuimen. Als het beslag afgekoeld is, verdelen in borden en gedurende 40 à 45 minuten bakken in de oven aan 120° au bain marie.
Voor het serveren afbranden met rietsuiker.
Bordschikking:
Plaats de crème brulée in het midden van het bord. Langs één kant dresseer je enkele schijfjes fijngesneden aardbeien (en eventueel nog ander rood fruit). Breng langs de andere kant een streepje coulis aan.