Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Creme patissiere – mascarpone – granny smith – granola


Klaargemaakt op: 26/03/2019 Kijkkoken: PACHT 26 – Gijzegem – Pachthofstraat 26

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 6 eidooiers
– 80 gram suiker
– 30 gram maïzena
– 1/2 liter melk
– 1/2 vanillestok
– 60 gram witte chocolade
– 250 gram mascarpone
– 500 gram Boiron (puree van Granny Smith)
– 350 gram suikerwater
– 1 citroen (sap)
– 250 gram mascarpone
– 2 Granny Smith appelen

Bereiding:

Granola:
– 50 gram havermout
– pitten van pompoen, zonnebloem, enz. laten kleuren in de oven en dan eventueel grof mixen.

Banketbakkersroom:
6 eigelen + 80 gr suiker + 30 gr maïzena plus loskloppen: zet opzij. Kook dan 1/2 l melk met een 1/2 vanillestok: maak een ruban en laat terug op het vuur indikken. Voeg dan 60 gr witte chocolade toe en laat smelten. Nadien 250 gr mascarpone eronder roeren en afgedekt met folie laten afkoelen.

Sorbet van Granny Smith:
fruitpuree van granny smith merk Boiron ontdooien en hiervan 500 gr mengen met 350 gr suikerwater en sap van 1 citroen. Afdraaien in sorbetiere.

Espuma van mascarpone:
250 gr creme anglaise + 250 gr mascarpone mengen, in espumafles en gasbommetje opdraaien.

Bordschikking:

Onderaan banketbakkersroom, daarop granola, sorbet van granny, fijne julienne van granny smith en bovenaan espuma van mascarpone.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken PACHT 26 Gijzegem Pachthofstraat 26
Vorig Nagerecht:
Bladerdeeg, biscuit, panna cotta, geitenkaas, chocolade, framboos

Volgend Nagerecht:
Plattekaasmousse met aardbeien enaardbeigel.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |