Aantal personen: 10
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 eidooiers
– 80 gram suiker
– 30 gram maïzena
– 1/2 liter melk
– 1/2 vanillestok
– 60 gram witte chocolade
– 250 gram mascarpone
– 500 gram Boiron (puree van Granny Smith)
– 350 gram suikerwater
– 1 citroen (sap)
– 250 gram mascarpone
– 2 Granny Smith appelen
Bereiding:
Granola:
– 50 gram havermout
– pitten van pompoen, zonnebloem, enz. laten kleuren in de oven en dan eventueel grof mixen.
Banketbakkersroom:
6 eigelen + 80 gr suiker + 30 gr maïzena plus loskloppen: zet opzij. Kook dan 1/2 l melk met een 1/2 vanillestok: maak een ruban en laat terug op het vuur indikken. Voeg dan 60 gr witte chocolade toe en laat smelten. Nadien 250 gr mascarpone eronder roeren en afgedekt met folie laten afkoelen.
Sorbet van Granny Smith:
fruitpuree van granny smith merk Boiron ontdooien en hiervan 500 gr mengen met 350 gr suikerwater en sap van 1 citroen. Afdraaien in sorbetiere.
Espuma van mascarpone:
250 gr creme anglaise + 250 gr mascarpone mengen, in espumafles en gasbommetje opdraaien.
Bordschikking:
Onderaan banketbakkersroom, daarop granola, sorbet van granny, fijne julienne van granny smith en bovenaan espuma van mascarpone.