Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Dessertjes-trio


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Chocoladetaartje met zachte inborst
– 70 gram boter
– 100 gram chocolade
– 65 gram suiker
– 60 gram gezeefde bloem
– 4 eieren

Brochette van banaan met peperkoek
– 2 bananen
– 6 schijfjes peperkoek
– 4 eetlepels kokos
– 1 eetlepel curry
– 4 eetlepels rum
– 1 vanillestokje
– 2 eetlepels suiker
– wat munt

Vanille-ijs met passievruchtensiroop en mango
– 2 rijpe mango’s
– 1 l vanille-ijs

Siroop:
– pulp van 6 rijpe mango’s
– 50 gram kristalsuiker
– 4 el witte rum

 

Bereiding:

Chocoladetaartje met zachte inborst
70 gr boter smelten + 100 gr chocolade + 65 gr suiker, hierbij 60 gr gezeefde bloem mengen.
4 eieren klusten en onder het chocolademengsel roeren. In bakpotjes doen. Oven op 200°. Laten opstijven.

Brochette van banaan met peperkoek
Snij de bananen in schijfjes en de peperkoek in even grote stukjes. Prik om de beurt op een stokje.
Meng de curry met de kokos en wentel de brochettes erin.
Bak de brochettes bruin.
Schik ze op een bord. Blus de pan met de rum en wat water en voeg er de suiker aan toe.

Vanille-ijs met passievruchtensiroop en mango
Verwarm de pulp van het malen van de siroop. Voeg 75 cl water toe en laat zacht koken.
Laten afkoelen, meng de rum erdoor en dek af.
Schil de mango, verwijder de pitten snij en snij de 1/2 mango in kleine blokjes. Pureer de rest met een staafmixer. Dek af en zet in de koelkast. Verdeel vlak voor opdienen bolletjes vanille-ijs en mangopuree over de glaasjes. Schep er enkele blokjes mango over.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Fantasie met fruit in een vanillesausje met een Ile flotante.

Volgend Nagerecht:
Trio van dessertjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |