Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Engelse crème, gebakken mango, ananassorbet en panna cotta


Klaargemaakt op: 02/10/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Engelse crème:
– 1 dl amandelmelk
– 4 dl volle melk
– 6 eidooiers
– 100 gram suiker

Gebakken mango:
– 2 mango’s
– 100 gram boter
– 100 gram suiker

Mangocoulis:
– 300 gram mango
– 2 eetlepels suiker
– vanille-extract

Ananassorbet:
– 500 gram ananas
– 80 gram poedersuiker

Panna cotta:
– 1/2 l room
– 80 gram rietsuiker
– 6 gram gelatine
– 1/2 l amandelmelk

Krokantje:
– 12 gram zachte boter
– 50 gram bruine suiker
– 12 gram amandelpoeder
– 25 gram bloem
– snuifje kaneel
– snuifje zout
– scheutje water

 

Bereiding:

Engelse crème:
Breng de amandelmelk en melk aan de kook. Klop de eierdooiers en de suiker wit, giet de kokende melk erover en roer goed. Zet het mengsel op een zacht vuurtje (niet koken!) en roer met een spatel tot het gebonden is.

Gebakken mango:
Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de mango. Bak deze om en om in de boter en de suiker.

Mangocoulis:
Breng de mango met de suiker en de vanille aan de kook gedurende vijf minuutjes. Mix zeer fijn.

Ananassorbet:
Schil de ananas en verwijder het harde binnenste. Verdeel de ananas in stukjes en vries in. Pureer de diepgevroren stukjes met de suiker 1 minuut op snelheid 10 in de thermomix.

Panna cotta:
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room met de suiker en de amandelmelk aan de kook. Voeg er de uitgeknepen gelatine bij en meng goed. Schenk de panna cotta in glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Krokantje:
Doe al de ingrediënten behalve het water in een kom en meng goed. Voeg telkens een beetje water toe totdat je een smeerbare pasta bekomt. Verwarm de oven voor op 160°C. Neem een bakplaat en leg er een siliconen bakmatje op. Smeer per koekje een koffielepel van de pasta open. Bak de koekjes kort af in 6 à 8 minuten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2015
Vorig Nagerecht:
Baklavasigaren met sinaasappel en ijs

Volgend Nagerecht:
Javanais van bladerdeeg-pompoen-ganache en frambozen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |