Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Engelse crème:
– 1 dl amandelmelk
– 4 dl volle melk
– 6 eidooiers
– 100 gram suiker
Gebakken mango:
– 2 mango’s
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
Mangocoulis:
– 300 gram mango
– 2 eetlepels suiker
– vanille-extract
Ananassorbet:
– 500 gram ananas
– 80 gram poedersuiker
Panna cotta:
– 1/2 l room
– 80 gram rietsuiker
– 6 gram gelatine
– 1/2 l amandelmelk
Krokantje:
– 12 gram zachte boter
– 50 gram bruine suiker
– 12 gram amandelpoeder
– 25 gram bloem
– snuifje kaneel
– snuifje zout
– scheutje water
Bereiding:
Engelse crème:
Breng de amandelmelk en melk aan de kook. Klop de eierdooiers en de suiker wit, giet de kokende melk erover en roer goed. Zet het mengsel op een zacht vuurtje (niet koken!) en roer met een spatel tot het gebonden is.
Gebakken mango:
Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de mango. Bak deze om en om in de boter en de suiker.
Mangocoulis:
Breng de mango met de suiker en de vanille aan de kook gedurende vijf minuutjes. Mix zeer fijn.
Ananassorbet:
Schil de ananas en verwijder het harde binnenste. Verdeel de ananas in stukjes en vries in. Pureer de diepgevroren stukjes met de suiker 1 minuut op snelheid 10 in de thermomix.
Panna cotta:
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room met de suiker en de amandelmelk aan de kook. Voeg er de uitgeknepen gelatine bij en meng goed. Schenk de panna cotta in glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Krokantje:
Doe al de ingrediënten behalve het water in een kom en meng goed. Voeg telkens een beetje water toe totdat je een smeerbare pasta bekomt. Verwarm de oven voor op 160°C. Neem een bakplaat en leg er een siliconen bakmatje op. Smeer per koekje een koffielepel van de pasta open. Bak de koekjes kort af in 6 à 8 minuten.