Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Frambozensorbet:
– 1 liter frambozenbier
– 600 gram suiker
– 800 ml water
– sap van 1 citroen
– 4 eiwitten.
Cremeux:
– 260 gram passievruchtenpuree zonder toegevoegde suikers
– 140 gram amandelmelk
– 200 gram eidooiers
– 200 gram witte chocolade
– 200 gram zachte boter
– facultatief wat gelatine.
Macarons:
voor +- 48 stuks
– 207 gram amandelpoeder van hoge kwaliteit
– 189 gram bloemsuiker SO kwaliteit
– 159 gram eiwit
– 159 gram fijne kristalsuiker
Vulling:
– 300 gram witte chocolade
– 10 eetlepels room 40 %
– 2 theelepels vanille extract
– 20 frambozen
Bereiding:
Frambozensorbet:
Maak suikersiroop door water met suiker en citroensap te koken en laat 1 min doorkoken. Laat afkoelen en doe er frambozenbier bij. en draai af in sorbetiere.halfweg de tijd voeg je het opgeklopt eiwit toe.
Cremeux:
Breng passievruchtenpuree en amandelmelk aan de kook. Klop de eidooiers los. Giet deel van kokende massa op losgeklopte eidooiers en meng.
Breng alles weer samen in kookpot en verwarm tot 85 graden. Voeg witte chocolade callets toe en laat smelten. Roer de crème koud tot 40 graden en voeg dan de zachte boter toe en mix kort en krachtig.
Macarons:
Doe amandelpoeder en suiker in blender en mix tot fijn poeder en zeef.doe eiwit en fijne kristalsuiker in kom en klop rustig los + daarna op hoge snelheid tot het glanst. Voeg kleurstof toe en suiker-amandelmengsel en meng met spatel tot opgenomen. Dan nog even macaroneren door mengsel met spatel tegen rand kom te duwen. Spuit op bakplaat en klop wat met plaat om blazen uit te krijgen en laat 20 min rusten (korsten) . Dan afbakken gedurende ca 15 minuten in oven op 140 °C.
Vulling:
Breng room met vanille extraxt aan kook en giet dit over de witte chocolade en roer mooi glad. Giet in spuitzak en laat koelen in frigo. Vul de macarons en steek framboosje in midden.
Extra frambozen voor de afwerking en wat gebrokkelde meringue (eiwit en suiker nodig als je ze zelf maakt )