Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 vanillestokjes, gespleten
– 6 eierdooiers
– 7 dl melk
– 4 dl slagroom
– 300 gram suiker
– 250 gram bloem
– 1 theelepel bicarbonaat (soda)
– 1/2 theelepel zout
– 160 gr boter
– 160 gr cassonadesuiker
– 2 eieren
– 3 theelepel vanille-essence
– 100 gram hele, ongepelde hazelnoten
– 200 gram fondant chocolade
– 16 tamarillos
– poedersuiker
Bereiding:
Vanille-ijs:
Snij de vanillestokjes overlangs door. Voeg het toe aan het mengsel van melk en slagroom, dat u eerst opgeklopt hebt. Maak het geheel warm en neem het van het vuur als het kookt. Laat alles een beetje afkoelen. Klop ondertussen het eigeel en de suiker tot schuim en doe er dan beetje bij beetje de lauwe melk bij (nadat de vanillestokjes verwijderd werden). Verwarm het geheel opnieuw terwijl u roert, maar zorg ervoor dat het niet kookt. (porter à la nappe). Vanneren. Filter het mengsel daarna door een zeef en giet het in de roomijsmachine.
Chocoladekoekjes:
Verwarm de oven voor op 190° C. Beboter een bakplaat. Zeef de bloem met de bicarbonaat en het zout. Roer de zachte boter met de bastaardsuiker in en kom tot een luchtig mengsel. Klop het ei los en klop het vanille-essence scheutje voor scheutje door het botermengsel. Spatel de bloem erdoor. Hak de ongepelde hazelnoten en de chocolade grof en spatel ze samen door het deeg. Schep 12 dessertlepels van het deeg met voldoende onderlinge afstand op de bakplaten. Druk de koekjes met de achterkant van een lepel iets plat. Bak ze in 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten trommel. Laat de oven ingeschakeld.
Tamarillos:
Verwijder de steeltjes van de tamarillos en kruis de schillen aan de boven- en onderkant met de punt van een scherp mesje in. Breng in een grote pan water aan de kook en zet een kom met koud water en een schuimspaan klaar. Dompel de tamarillos 30 seconden in het kokende water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in het koude water. Trek er na een paar tellen de velletjes af. Verwijder desgewenst de pitten (afhankelijk van de voorkeur). Halveer de tamarillos in de lengte en leg ze met een snijvlak naar beneden naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi ze royaal met poedersuiker. Zet de schaal 15 à 20 minuten in de oven tot de vruchten zacht zijn en vocht beginnen af te geven. Serveer ze warm met het vanille-ijs en de koekjes.