Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 120 gram ganzenlever
– 80 gram volle melk
– 170 gram room ( 40% VG)
– 6 eidooiers
– 20 gram suiker
Gelei van Chardonnay:
– 2 dl Chardonnay
– 4 blaadjes gelatine
Krokantje van Sesamzaad
– 15 gram sesamzaad
– 50 gram volle melk
– 50 gram glucose
– 125 gram boter
– 150 gram suiker
– 3 gram pectine
Bereiding:
Mix alle ingrediënten en doe deze in een laag glaasje. Bak dit in een oven van 100°C gedurende 30-40 minuten. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de Chardonnay-gelei:
Warm de Chardonnay tot een temperatuur van 90 °C en doe hier de geweekte gelatineblaadjes bij en meng kort. Stort dit uit op plaatje en laat afkoelen. Zeef deze massa en strijk deze gelei uit op de Crème Brulée.
Krokantje van Sesamzaad:
Meng de suiker met de pectine. Smelt de boter met melk en glucose in een kookpot. Voeg hier de suiker en de pectine toe en kook tot een temperatuur van 106°C. Meng het sesamzaad onder deze massa en giet deze dun verspreid over een bakplaat tussen 2 silpatmatjes. Laat afkoelen in de koelkast gedurende 20 minuten. Bak deze op 200°C gedurende 5 minuten. Na het bakken direct versnijden in de gewenste vorm.