Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Kaastaart met amandelaroma


Klaargemaakt op: 02/03/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– Amandelextract
– Springvorm
– Keukenrobot

Taartbodem:
– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 90 gram suiker
– 1 vanillestokje
– 3 eieren
– zout

Vulling:
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 1 vanillestokje
– 80 gram bloem
– 80 gram boter
– 2 dl melk
– 500 gram halfvolle
– plattekaas

 

 

Bereiding:

Taartbodem:
Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot.
Start de keukenrobot op een matige snelheid. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en doe ze erbij.
Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers per 3 eieren.
Meng verder tot een homogene massa. Doe de helft van de bloem erbij.
Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’. Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed even met de handen.
Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg nadien uit tot een dunne lap en bedek er vervolgens de bodem en de randen van de springvorm mee.

Vulling:
Snijd de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.
Meng in een kookpot de melk met de boter, de huls van de vanillestok en de vanillezaadjes. Verhit het mengsel zonder het aan de kook te brengen.
Breek de eieren en scheid de eigelen en het eiwit. Klop de eigelen en de suiker met een garde op tot een bleke massa. Doe de bloem bij het mengsel en roer dit grondig tot een beslag.
Vis de vanillestok uit de warme melk en giet deze bij het beslag.
Roer tot het mengsel sterk is afgekoeld.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de plattekaas samen met het amandelextract toe aan het beslag en meng goed.
Klop de eiwitten op tot stevig schuim en spatel dit voorzichtig onder het beslag. Zo wordt je beslag luchtiger.
Giet het taartbeslag in de springvorm en bak de taart gedurende 1 uur op 180°C.
Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2018
Vorig Nagerecht:
Sabayon met pannenkoeken en mandarijntjes

Volgend Nagerecht:
Koude kaastaart met mandarijntjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |