Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Kroontje van fruit met een fijne toets van chocolade en sorbet van sjalot.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg sjalot
– suiker
– 2 citroenen
– rode porto
– frambozen azijn
– 250 gram bloem
– 8 eieren
– 250 gram boter
– 200 gram suiker
– snuifje vanille suiker
– scheutje room
– 4 blaadjes gelatine
– 1 kg mascarpone
– 1 bakje aardbeien
– 4 eidooiers
– 1 ui
– chocolade
– verse munt

 

Bereiding:

Snij de sjalot fijn en stoof deze zacht in wat olijf olie. Voeg de suiker toe en blus met een scheutje frambozen azijn. Voeg de porto toe en laat zachtjes inkoken. Laat afkoelen en hou de ‘siroop’ op kant , mix dan de sjalotten confit en meng onder de suikerstroop en voeg citroensap toe naar smaak.
Maak de cake door de boter te smelten, eidooiers met suiker op te kloppen en hieronder de bloem te mengen en meng hieronder het opgeklopte eiwit. Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C in een beboterde en in gebloemde vorm.
Klop voor het Mascarpone mengsel de dooiers met de suiker tot een lint , warm een scheutje room op en smelt hierin de geweekte gelatine blaadjes, en meng deze samen met de mascarpone onder het dooier mengsel.
Snij van de cake schijfjes en snij er dan rondjes uit ter grootte van de dresseerringen (zorg dat de binnenkant van de ringen eerst bedekt wordt met een reepje bakpapier), snij de aardbeien in dunne schijfjes en zet deze rond in ring tegen de wand, vul op met het mascarpone mengsel tot aan de bovenkant van de aardbeien en zet deze ringen in de ijskast om op te stijven.
Snij de ajuin in fijne halve ringen en frituur deze krokant, laat afkoelen op een keukenpapier en haal dan door de gesmolten chocolade.

 

Bordschikking:

Leg op een rechthoekig bord links onderaan de ring met de mascarpone, haal deze van over het kroontje en verwijder het bakpapier. Garneer dit met 1 framboosje en enkele krulletjes krokante ui in chocolade. Trek met een kleine spuitzak 2 dunne chocolade lijntjes naar rechts en aan de rechtse kant daarboven een kleine ring in chocolade. Schep hierin een bolletje sjalotten sorbet en garneer met een blaadje munt. Trek van hieruit een klein streepje met de siroop van de confit (van aan het bolletje sorbet naar de linker kant).

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Chocoladetranen gevuld met een mousse van chocolade en framboos vergezeld van een sorbet van frambozenbier op een mandje van tulpendeeg.

Volgend Nagerecht:
Groen gekleurde mijmeringen.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |