Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg sjalot
– suiker
– 2 citroenen
– rode porto
– frambozen azijn
– 250 gram bloem
– 8 eieren
– 250 gram boter
– 200 gram suiker
– snuifje vanille suiker
– scheutje room
– 4 blaadjes gelatine
– 1 kg mascarpone
– 1 bakje aardbeien
– 4 eidooiers
– 1 ui
– chocolade
– verse munt
Bereiding:
Snij de sjalot fijn en stoof deze zacht in wat olijf olie. Voeg de suiker toe en blus met een scheutje frambozen azijn. Voeg de porto toe en laat zachtjes inkoken. Laat afkoelen en hou de ‘siroop’ op kant , mix dan de sjalotten confit en meng onder de suikerstroop en voeg citroensap toe naar smaak.
Maak de cake door de boter te smelten, eidooiers met suiker op te kloppen en hieronder de bloem te mengen en meng hieronder het opgeklopte eiwit. Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C in een beboterde en in gebloemde vorm.
Klop voor het Mascarpone mengsel de dooiers met de suiker tot een lint , warm een scheutje room op en smelt hierin de geweekte gelatine blaadjes, en meng deze samen met de mascarpone onder het dooier mengsel.
Snij van de cake schijfjes en snij er dan rondjes uit ter grootte van de dresseerringen (zorg dat de binnenkant van de ringen eerst bedekt wordt met een reepje bakpapier), snij de aardbeien in dunne schijfjes en zet deze rond in ring tegen de wand, vul op met het mascarpone mengsel tot aan de bovenkant van de aardbeien en zet deze ringen in de ijskast om op te stijven.
Snij de ajuin in fijne halve ringen en frituur deze krokant, laat afkoelen op een keukenpapier en haal dan door de gesmolten chocolade.
Bordschikking:
Leg op een rechthoekig bord links onderaan de ring met de mascarpone, haal deze van over het kroontje en verwijder het bakpapier. Garneer dit met 1 framboosje en enkele krulletjes krokante ui in chocolade. Trek met een kleine spuitzak 2 dunne chocolade lijntjes naar rechts en aan de rechtse kant daarboven een kleine ring in chocolade. Schep hierin een bolletje sjalotten sorbet en garneer met een blaadje munt. Trek van hieruit een klein streepje met de siroop van de confit (van aan het bolletje sorbet naar de linker kant).