Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg mascarpone
– 0,5 liter karnemelk
– 5 gelatineblaadjes
– 5 limoenen
– 5 dl Bacardi
– 5 dl suikerwater
– 5 dl water
– 5 ananassen
– munt
– citroenverbena
– boter
– suiker
Bereiding:
Verwarm de karnemelk en laat er de munt en verbena in trekken. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en meng onder de gezeefde karnemelk. Roer de mascarpone erdoor. Laat opstijven.
Snijd van de ananas 8 zeer dunne plakken en droog in een oven van 80° C. Snijd de rest van de ananas in kleine dobbelsteentjes en bak in de boter met suiker.
Meng het limoensap met gehakte blaadjes munt, rum, suikerwater en water. Vries in een platte schaal in en roer er, van het moment dat het gaat bevriezen, regelmatig met de vork door zodat er schilfers ontstaan.