Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg rode bosvruchten
– 300 gram suiker
– 3 dl water
– 1 kg wilde paddestoelen
– 2 eetlepels suiker
– 2 sjalotten
– olie
– peper
– zout
– bladerdeeg
– 1 liter volle melk
– 250 gram suiker
– 8 eierdooiers
– 1 vanillestokje
– 2 dl room
– advocaat
– muntblaadjes en poedersuiker ter versiering
Bereiding:
Kook de melk met de vanille, laat licht afkoelen.
Klop de dooiers en de suiker op, voeg de warme melk toe en laat dikken, koel verder af en voeg de room toe. Draai tot ijs. Snij het bladerdeeg in vormen, leg twee lagen op elkaar, bestrijk met eigeel en bak in een hete oven. Scheidt van elkaar en leg hier straks de gekonfijte paddestoelen tussen.
Stoof de sjalotjes in olie, voeg wat suiker toe en laat pruttelen zonder aan te branden. Voeg verder de paddestoelen toe en laat even zacht verder pruttelen.
Houd enkele rode bosvruchten apart ter garnering. Meng de rode bosvruchten, suiker en water. Gaar alles op zacht vuur, mix fijn en zeef.
Bordschikking:
Leg een laagje gekonfijte paddestoelen tussen het bladerdeeg, drapeer er de coulis van rode bosvruchten gedeeltelijk over en versier met enkele rode bosvruchten, leg hiernaast een bolletje vanille-ijs, drapeer met een koffielepel advocaat en versier met het blaadje munt en de poedersuiker.