Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Mosselbeignet met kokosijs en ananas


Klaargemaakt op: 03/10/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram rijstnoedels

Kokos-mugcake:
– 120 gram boter
– 4 eieren
– 8 eetlepels suiker
– 2 theelepels suiker
– 4 eetlepels slagroom
– 24 eetlepels bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 12 eetlepels kokos geraspt
– wat kleurstof

Ananas:
– 1 ananas

Kokosijs:
– 12 eieren
– 1 liter melk
– 150 gram kokos
– 420 gram suiker
– 400 ml room

Kokoscrumble:
– 160 gram bloem
– 160 gram suiker
– 160 gram geraspte kokos
– 160 gram boter

Mosselbeignets:
– 16 gekookte mosselen
– 390 gram zelfrijzende bloem
– 6 eetlepels suiker
– 3 eieren
– 1,5 theelepel zout
– 300 ml koud water of spuitwater frituurolie

Limoensaus en gekonfijte limoen
– 4 limoenen en sap ervan
– 160 gram suiker
– 200 ml water

 

Bereiding:

Kokosmugcake:
Voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, vanillesuiker, slagroom, bloem, bakpoeder, gesmolten boter en kokos toe. Dit mengsel in een plasticbekertje gieten waarvan de bodem doorprikt is. 1 minuut en 40 seconden in microgolf op 800 watt. Even laten afkoelen en ontvormen. In willekeurige stukken trekken.

Ananas:
De ananas schillen, in schijven snijden (+/- 1.5 cm), er het harde gedeelte uithalen en er vormpjes uit steken (ofwel vierkantjes ofwel rondjes). Eventueel de ananasvormpjes grillen.

Kokosijs:
Melk, room en kokos koken. Eieren en suiker opkloppen. Kokende massa erop gieten en vaneren.
Afdraaien in een ijsmachine

Kokoscrumble:
Alles mengen in kom, ook de klontjes boter en goed mengen. Op bakplaat gieten en bakken gedurende 20 min op 175 °C.
Mosselbeignets: De zelfrijzende bloem, suiker, eieren en het (spuit)water samen met het zout mixen. Even laten trekken en dan er de gekookte mosselen (één voor één) doorhalen. Frituren.

Limoensaus en gekonfijte limoen
Verwijder schil en blancheer twee keer kort in water.
Kook limoensap, suiker en water en voeg er zeste bij, laat ze op een zacht vuur konfijten in siroop, de zestes zijn klaar als ze doorzichtig zijn maar nog stevig, gebruik de ingekookte siroop als saus.

 

Bordschikking:

Op een rechthoekig bord een streep trekken met de kokoscrumble. Er de ananasstukjes en de mosselbeignet tussen schikken alsmede de stukjes kokos-mugcake. Verder afwerken met enkele streepjes limoensiroop, munt, limoenzeste en rijstnoedels voor versiering.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2014
Vorig Nagerecht:
Pavlova met rood fruit en rode vruchten coulis

Volgend Nagerecht:
Bouquet des Moines – gebakken peer – Luikse siroop

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |