Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Panna cotta in een rood kader


Klaargemaakt op: 13/06/2014

Aantal personen: 30

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 liter room
– 300 gram suiker
– 2 stengels citroengras
– 2 vanillestokjes
– 6 gelatineblaadjes
– 6 gram agar-agar
– 2 kg aardbeien
– 4 doosjes frambozen
– 2 doosjes bosbessen
– 3 doosjes braambessen
– 30 aardbeien
– 250 gram chocoladepastilles
– 4 stengels rabarber
– 1 verpakking frambozencoulis
– 2 vellen bladerdeeg

Spongecake:
– 3 eiwitten
– 3 eidooiers
– 100 gram fijne suiker
– 80 gram bloem
– 20 gram maïzena
– snuifje bakpoeder
– enkele druppels rode kleurstof
– 2 dl limoncello
– 100 gram bloemsuiker
– 30 munttakjes
– eventueel andere zoete kruiden

 

Bereiding:

Panna cotta:
Breng de room aan de kook met de suiker, de uitgeschraapte vanillestokjes, het fijn gesneden citroengras en de agar-agar. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Zeef het geheel door een fijne zeef. Laat nu de gelatine oplossen in het gezeefde mengsel. Giet in een platte schotel en laat zeker een nacht opstijven in de koelkast.

Spongecake:
Klop de eidooiers op met de helft van de suiker en doe hetzelfde met de eiwitten. Meng beide bereidingen met het mengsel van bloem, maïzena en bakpoeder. Prik plastic bekertjes enkele malen in en vul de bekertjes op met het mengsel (tot 1/3). Bak in een microgolfoven gedurende 1 minuut op 900 watt. Laat afkoelen alvorens de bekertjes te openen.
Versnijdt de bladerdeeg in driehoeken (of in rondjes/vierkanten) en bak af in een oven van 175 °C tussen 2 bakplaten (maar niet te donker bakken). Na het afbakken bestrooien met bloemsuiker en nog even onder de grill stekken tot de bloemsuiker gesmolten is. Dit zal een krokant laagje geven.
Snij de rabarberstengels in stukken van 2 cm en laat kort garen in de frambozencoulis. Laat afkoelen in de coulis.
Snijd 1 kg aardbeien doormidden en laat ze trekken in de limoncello. Was de andere aardbeien en hou ze apart.

 

Bordschikking:

In een diep bord een rondje van de panna cotta schikken en de rode vruchten (de limoncello-aardbeien, de volledige aardbeien, de frambozen, de bosbessen, de braambessen en de gemarineerde stukjes rabarber. De bladerdeeg laten aanleunen tegen de panna cotta. Verder afwerken met kleine stukjes van de spongecake en een takje munt.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2014
Vorig Nagerecht:
Aardbeien & vanille

Volgend Nagerecht:
Pavlova met rood fruit en rode vruchten coulis

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |