Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pavlova:
– 1 kg marscarpone
– 4 dl room
– 200 gram poedersuiker
– 1 kg rood fruit
– 400 gram meringue
– 16 eiwitten
– 500 gram poedersuiker
Aardbeien in Camparigelei:
– 400 gram aardbeien
– 16 dl sinaasappelsap
– 4 dl Campari
– 4 gelatineblaadjes
– zestes van een onbespoten sinaasappel
– 8 soeplepels griessuiker
– 16 muntblaadjes
Bereiding:
Pavlova:
Meringue: De oven voor verwarmen op 100° C. De eiwitten met de helft van de suiker opkloppen tot het schuim stijf is. Er dan stelselmatig de rest van de suiker aan toevoegen en blijven kloppen tot de suiker opgelost is. Ofwel in vormpjes spuiten ofwel gewoon uitstorten op een bakplaat en gedurende zeker 2 uur laten opstijven. Zet de oven uit en laat verder drogen met de oven op een kier.
Klop de mascarpone, de slagroom en de suiker met een mixer tot een dikke gladde massa die langzaam van de lepel loopt. Verdeel de grof gebrokkelde meringue over de glazen. Leg daarop 2 lepels van het mascarponebeslag en werk af met rood fruit. Laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast en dien op naar smaak met frambozencoulis en bestrooi met bloemsuiker.
Aardbeien in Camparigelei:
Blancheer de zestes 3 maal gedurende enkele minuten in water. Konfijt ze daarna gedurende 15 minuten in gesuikerd water.
Warm het sinaasappelsap samen met de Campari op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op, van het vuur en laat koud worden.
Voeg er voorzichtig de in blokjes gesneden aardbeien, samen met de gekonfijte zestes, aan toe. Giet in kleine glaasjes en laat afkoelen.
Werk af met een muntblaadje.