Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Plattekaasmousse met aardbeien enaardbeigel.


Klaargemaakt op: 22/05/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 212,5 gr platte kaas
– 15 gr aardbeipuree
– 10 gr bloem
– 30 gr eigeel
– 30 gr eiwit
– 50 g suiker
– vanilla extract of 1 vanillestok
– rode voedingskleurstof (drupje)
– 1 en een half citroen (sap en zeste)
– 100 gr eidooier
– 125 gr suiker
– 1 blaadje gelatine
– 180 gr koude boter
– 62,5 gr aardbeipuree
– 25gr water
– 0,90 gr agar
– verse aardbeien

Bereiding:

Mousse:
Alles samen mixen in tmx.
In silpat cirkels gieten van 1/2 cm hoog-8 minuten op 85 graden stomen.
Afkoelen en ontvormen (als flexibele vorm dan eerst invriezen).

Citroencrème:
Klop eidooiers met tmx en vlinder op stand 3 samen met suiker en citroensap tot 90 graden, voeg geweekte gelatine toe.
Zet temperatuur af en laat halve minuut verder kloppen – voeg al kloppend beetje bij beetje de boter toe -stop met kloppen als crème mooi glad is.
Vul in spuitzak en bewaar fris.

Gel aardbei :
Alles koud mengen en al roerend aan de kook brengen.
Uitstorten in koude schotel en opstijven -mixen tot gelstructuur in tmx.

Bordschikking:

Werk in de lengte/streep -mousse op bord enkele toefjes aardbeigel en citroencrème en afwerken met verse aardbeien en wat groen.
Bovenop mousse kan eventueel quenelle aardbei-ijs.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Nagerecht:
Creme patissiere – mascarpone – granny smith – granola

Volgend Nagerecht:
Moelleux van chocolade.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |