Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 à 12 mooie stevige stukken rabarber
– 1 vel bladerdeeg
– 150 gram bruine suiker (kandijsuiker)
– 1 ei
– 1 eigeel
– 1 eetlepel opgeklopte room
– 4 eetlepels amandelen
Sabayon:
– 1 eierdooier /persoon
– per eierdooier 1 eierdopje suiker en 1 eierdopje wijn/likeur
Bereiding:
Rabarbertaart:
Schik het deeg in een taartvorm Schil de rabarber en snij hem fijn Schik de versneden rabarber op de taartvorm Klop het ei en het eigeel op met de bruine suiker en meng er de room onder Giet deze massa over de rabarbertaart Strooi er de amandelschilfers op en bak het geheel gedurende 30 minuten op 180° C.
Sabayon:
Au bain marie opkloppen.
Aardbeiencoulis:
Aardbeien met suiker laten koken en zeven