Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Sabayon met pannenkoeken en mandarijntjes


Klaargemaakt op: 02/02/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Mandarijnchips:
– 3 mandarijntjes
– suiker
– boter

Mandarijnpartjes in karamel:
– 10 mandarijntjes
– 350 gr suiker
– 70 gr glucose

Pannenkoekjes: (1 pp met een diameter van 20 cm)
– 250 gr zelfrijzende bloem
– 5 dl melk
– 3 à 4 eieren
– zakje vanillesuiker
– eventueel wat boter of olie om onder het beslag te mengen
– boter om te bakken.

Sabayon:
– 8 eidooiers, bewaar de gave 1/2 eierdopjes als maat
– 8 dopjes suiker
– 8 dopjes witte wijn
– sherry
– scheut cointreau

Bereiding:

Mandarijnchips:
Mandarijntjes wassen, de kapjes afsnijden en ze dwars in heel dunne schijfjes snijden met scherp mes.
Op een bakplaat leggen en met wat suiker bestrooien, een klein beetje boter erop en op 100 à 110 °c en ongeveer 90 minuten laten drogen/karamelliseren

Mandarijnpartjes in karamel:
Per persoon 1/2 mandarijntje, pellen, de partjes losmaken en de witte draadjes verwijderen
Kook 350 gram suiker met 120 cl water op, voeg 70 gr glucose toe en kook verder tot het een goudkleurige karamel geworden is.
Dompel de bodem van de kom in koud water om het koken te stoppen.
Dompel de mandarijnpartjes één voor één in de karamel (niet in prikken) en laat ze op bakpapier of siliconenmatje afkoelen.

Pannenkoekjes: (1 pp met een diameter van 20 cm)
Zeef de bloem met de vanillesuiker, maak een kuiltje en breek daarin de eieren. Roer door elkaar met een garde
Schenk er de helft van de melk bij en roer tot een glad mengsel. Klop de rest van de melk erdoor zodat het beslag wat lichter wordt.
Bak de pannenkoeken met wat boter in een pan van 20 cm.
Warm houden onder alu-papier.

Sabayon:
Voeg de eidooiers, de suiker, de witte wijn en de sherry samen in een kom met dikke bodem en ronde vorm.
Klop het in een “8” tot een luchtig mengsel op een zacht vuur. Een scheut cointreau toevoegen en ondermengen.
Mandarijn of appelsienen marmelade
De pannenkoeken langs een zijde bestrijken met marmelade en toevouwen

Bordschikking:

De pannenkoek op één zijde van het bord en de bol roomijs op de andere.
een portie sabayon over het roomijs, bovenop de chip plaatsen en de gekaramelliseerde partjes er rond schikken
Wil je wat kleur, dan kan er wat rood fruit bij geplaatst worden, framboos, aardbei, bosbes.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2018
Vorig Nagerecht:
Witte chocolademousse met mandarijntjes en zwarte peper

Volgend Nagerecht:
Kaastaart met amandelaroma

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |