Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/2 liter volle yoghurt
– 1 vanillestokje
– 1 el honing
– 100 gram frambozen
– 100 gram aardbeien
– 100 gram braambessen
– 100 gram blauwe bessen
– 100 gram rode bessen
– 4 el suiker
– 15 cl Struise Witte
– 15 cl hopsakei jenever
Sorbet
– 1/2 liter schuimwijn
– 1/2 liter suikersiroop (1/4 liter water + 1/4 kg suiker opkoken)
– 2 el lavendelbloempjes of 1 tl lavendelextract
– 5 cl hopsakei jenever
– 5 cl Struise Witte (verfrissend duel tussen zuur en bitter gedragen door tarwe, citrus en koriander)
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de sorbet, giet het mengsel in de ijsturbine en laat de turbine haar werk doen. De sorbet moet goed smeuïg zijn.
Schep de hangop (uitgelekte yoghurt) in een mengschaal en roer de honing en het vanillemerg er door.
Doe de vruchten in een schaal, strooi de suiker er over en giet het bier en de jenever er bij. Laat een half uurtje trekken.
Bordschikking:
Schep wat vruchten met sap in een diep bord, leg een quenelle sorbet in het midden en spuit enkele toefjes hangop er rond.
Versier met wat crumble of een munttakje.