Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Soepje van rood fruit met struise witte, hangop-yoghurt en lavendelsorbet


Klaargemaakt op: 03/04/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1/2 liter volle yoghurt
– 1 vanillestokje
– 1 el honing
– 100 gram frambozen
– 100 gram aardbeien
– 100 gram braambessen
– 100 gram blauwe bessen
– 100 gram rode bessen
– 4 el suiker
– 15 cl Struise Witte
– 15 cl hopsakei jenever

Sorbet

– 1/2 liter schuimwijn
– 1/2 liter suikersiroop (1/4 liter water + 1/4 kg suiker opkoken)
– 2 el lavendelbloempjes of 1 tl lavendelextract
– 5 cl hopsakei jenever
– 5 cl Struise Witte (verfrissend duel tussen zuur en bitter gedragen door tarwe, citrus en koriander)

 

 

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de sorbet, giet het mengsel in de ijsturbine en laat de turbine haar werk doen. De sorbet moet goed smeuïg zijn.
Schep de hangop (uitgelekte yoghurt) in een mengschaal en roer de honing en het vanillemerg er door.
Doe de vruchten in een schaal, strooi de suiker er over en giet het bier en de jenever er bij. Laat een half uurtje trekken.

 

Bordschikking:

Schep wat vruchten met sap in een diep bord, leg een quenelle sorbet in het midden en spuit enkele toefjes hangop er rond.
Versier met wat crumble of een munttakje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2015
Vorig Nagerecht:
Perentaartje met kaasganache en horentje van schimmelkaas ijs

Volgend Nagerecht:
Baklavasigaren met sinaasappel en ijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |