Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 stengels rabarber
– 5 dl room
– 200 gram suiker
Soezen:
– 150 gram vetstof
– 375 gram water
– 300 gram bloem
– 7 à 9 eieren
Zandkoekje:
– 150 gram vetstof
– 150 gram suiker
– 1 ei
– 300 gram bloem
Bereiding:
Soezen:
Water en vetstof vlug aan de kook brengen. Bloem er in één keer ondermengen. Het deeg nadrogen. De eieren één voor één toevoegen tot de massa langzaam van de spatel loopt.
Bakken bij 220 °C met licht open deurspleet. Voldoende bakken tot ze krokant zijn.
Zandkoekje:
Alle ingrediënten mengen. De deeg uitrollen op ½ cm en er rondjes uitsteken. Bestrooien met een weinig suiker. Bakken op 180 °C gedurende +/- 7 minuten.
Rabarber:
De rabarber schillen.
De helft van de rabarber in stukken snijden en op een zeer zacht vuurtje laten garen in een lichte suikersiroop.
De rest van de rabarber fijn snijden en er een rabarbermoes van maken.
De room opkloppen samen met een weinig bloemsuiker tot hij spuitklaar is.
Bordschikking
In het midden van het bord een weinig rabarbermoes lepelen. Daarop een met slagroom opgevulde soes zetten.
Het bord verder afwerken met enkele stukjes zacht gegaarde rabarberstukjes, enkele zandkoekjes en nog enkele toefjes slagroom en munt.