Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Basilicumsorbet:
– 1 vers bosje basilicum
– 150 gram fijne suiker
– 150 cl droge witte wijn
– 150 cl water.
Muntsorbet:
– 1 bosje verse munt (goed handvol)
– 150 gram fijne riet suiker
– 150 cl droge witte wijn
– 150 cl water
Symfonie van noten:
– 8 okkernoten
– 16 pistachenoten
– 16 gegrilde amandelnoten
– 16 hazelnoten
– 350 gram fondantchocolade
– gemalen kokosnoot ( afwerking )
Bereiding:
Basilicumsorbet:
Bereiding: los het suiker op in water, meng er de droge witte wijn bij, kutter de gewassen basilicum fijn en giet dit alles in de ijsmachine Laat ongeveer 30 minuten draaien.
Laat dit minstens een dag in de diepvries opstijven !
Muntsorbet:
Bereiding idem als de Basilicumsorbet.
Symfonie van noten:
Bereiding : smelt de chocolade op een zacht vuurtje, voeg op het laatste een el boter toe en meng dit eronder, vul de spuitzak , teken een notenbalk met de chocolade (5 evenwijdige lijntjes en vier noten) op de gekoelde borden.
Dit kan op voorhand gebeuren, leg vervolgens de echte noten op de chocoladenoten , maak een quenelle van de verse basilicumsorbet en de muntsorbet onder de notenbalk.
Werk af met een vers blaadje basilicum en munt, bestrooi licht met fijngemalen kokosnoot en dien op.