Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
1. Gebakken peperkoek met ijs en peer
– 4 kleine stoofperen
– 1 fles muscat de rivesaltes (witte zoete wijn)
– 1 vanillestokje
– 1 koffielepel fijngehakte gember
– 12 driehoekjes peperkoek
– boter
– vanille-ijs
– poedersuiker
– munt
2. Gepocheerde peren in rode wijn met bosvruchten
– 4 peren
– 1 fles rode wijn
– 250 gr bosvruchten (uit diepvriezer)
– 1 kaneelstok
– schil van 1 sinaasappel
– 5 kruidnagels
– 150 gram suiker
– amandelen geroosterd
– munt
3. Galletje van peer en chocolademousse
– kruimeldeeg
– 4 kleine peertjes
– chocolademousse
– muntblaadje
– reep chocolade om te smelten
Bereiding:
1. Gebakken peperkoek met ijs en peer
Schil de peren en pocheer ze 30 tot 40 minuten in de wijn met de vanille en de gember. Laat afkoelen. Bak de driehoekjes krokant in boter en laat hard worden op keukenpapier. Serveer de in blokjes gesneden peer met vanille-ijs. Lepel er de ingekookte wijn rond en versier met poedersuiker en een takje munt en de driehoekjes peperkoek.
2. Gepocheerde peren in rode wijn met bosvruchten
Breng de wijn aan de kook. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagel, de suiker en de sinaasappelschil toe. Laat op een laag vuurtje staan.
Schil de peren en snij in vieren. Leg samen met de rode vruchten in de rode wijn en laat opkoken. Laat afkoelen in de koelkast.
Verdeel over diepe borden. Versier met munt of citroenmelisse en geroosterde amandelen.
3. Galletje van peer en chocolademousse
Kook de peertjes in suikerwater. Snij de peer in schijven en steek er rondjes uit van + 0,5 cm.
Spuit chocolademousse op een schijfje peer en dek af met een tweede schijfje.
Paneer de zijkanten in de ondertussen afgebakken en vermalen kruimeldeeg.
Leg op het bord en werk af met chocoladestrepen.