Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Tulpgebakje met rode bosvruchten en karamel van westmalle dubbel


Klaargemaakt op: 04/03/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 bakjes aardbeien
– 2 bakjes frambozen
– 2 bakjes bosbessen
– 2 bakjes rode bessen
– 5 dl gesuikerde room
– 50 gr amandelschilfers

Tulpdeeg:
– 5 eiwitten
– 125 gram poedersuiker
– 100 gram gezeefde bloem
– 100 gram boter

Trappistenkaramel:
– 3 fl. Westmalle dubbel
– 3 el kandijsuiker
– 4 el fijne griessuiker
– 1 kaneelstokje
– mespuntje kardemon

Garnering:
– muntblaadjes
– amandelschilfers

 

Bereiding:

Tulpdeeg:
Doe alle ingrediënten voor het tulpdeeg in een kom en meng zachtjes zonder te kloppen. Laat het deeg een uurtje rusten. Strijk het deeg met behulp van een lepel in cirkels van 15 cm uit op twee beboterde bakplaten en bak de beide bakplaten met een paar minuten tussenruimte in ongeveer 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
De koekjes zijn gaar als de buitenrand lichtbruin gaat kleuren.
Leg, terwijl de bakplaat in de half open oven blijft staan, de koekjes op wijnglazen en vorm er één voor één bakjes van.

Karamel:
Doe voor de karamel alle ingrediënten in een pannetje en laat dit tot 1/3 inkoken. Plaats de karamel even in de koelkast en laat het snel afkoelen.
Vul de bakjes met wat bosvruchtjes, aardbeien, frambozen over en giet er halverwege wat geslagen room over. Laat er een takje rode bessen overheen hangen. Versier het gebakje met een takje munt en wat amandelschilfers, besneeuwd met poedersuiker.
Zet het bakje iets uit het midden op een plat bord in een spiegel van trappistenkaramel.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2011
Vorig Nagerecht:
Lentekleuren met rabarber en frambozen

Volgend Nagerecht:
Wafeltje van nieuwe aardappeltjes met fruitige toets

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |