Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Verrassend fruit in bladerdeeg met kaneel en notenijs


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 bladerdeeg (diepvries) 3 stukjes van 5 op 8 cm per persoon
– 1/2 liter halfvolle melk
– 120 gram suiker
– 2 eieren
– 35 gram vanille pudding poeder
– 2 appels (jona gold)
– 2 bananen
– 1 bakje aardbeien
– 400 ml room
– 1 liter volle melk
– 400 gram suiker
– 4 eidooiers
– kaneelstokjes
– kaneelpoeder
– gemalen pistache nootjes
– notenolie
– abrikozen confituur

 

Bereiding:

Snij alle bladerdeeg plakjes op maat en maak langs alle zijden een kleine inkerving in het deeg zodat je als het ware een kader bekomt.
Smeer deze bladerdeegjes in met het los geklopt ei en bak er per persoon 2 af in een oven van 220° C. Laat afkoelen.
Maak de crème patissier : breng melk met de helft van de suiker aan de kook, meng ondertussen het andere ei met de rest van de suiker en het vanille poeder. Giet hierop de kokende melk , meng goed en breng terug zachtjes aan de kook. Stort de crème in een platte schaal en leg er een plastic folie over, zo kan de crème afkoelen en wordt er geen vel gevormd.
Snij de appel in julienne (niet schillen). Spuit nu op het resterende bladerdeegje wat crème patissier en strooi hier de appel julienne over, kruid lichtjes met wat kaneel. Bak ook af in de oven, en dien warm op.
Maak de andere bladerdeegjes: spuit ook hier crème patissier op in het midden en beleg met schijfjes banaan en het andere bladerdeegje met schijfjes aardbei. Strijk deze fruittaartjes nu in met abrikozen confituur die men heeft aangelengd met wat warm water (zo zal bvb de banaan niet beginnen verkleuren).
Voor het ijs : Meng de melk met de room en breng aan de kook met de helft van de suiker. Meng de andere helft van de suiker met de eidooiers en klop goed op tot het mengsel begint wit te zien. Giet een deel van de melk/room op de eidooiers en meng goed, giet alles terug in de kom en verwarm verder tot er een binding ontstaat. Verdeel dit mengsel nu in 2 en voeg aan deel 1 de kaneelstokjes toe , roer regelmatig om en laat afkoelen , zeef door en draai af in een ijs machine.
Voor het 2e deel voeg je fijn gemalen pistachenootjes en wat notenolie toe , goed omroeren,laten afkoelen en afdraaien in de ijsmachine.

Bordschikking:

Leg op een rechthoekig bord links een bladerdeegje met banaan , daarnaast een klein bolletje kaneel ijs , in het midden een appeltaartje en daarnaast een bolletje notenijs, helemaal rechts moet het aardbeientaartje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Trio van dessertjes

Volgend Nagerecht:
Witte perziken met Engelse room en pistachenootjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |