Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 ml room
– verse tijm
– verse rozemarijn
– 4 eidooiers
– 400 gram suiker
– 1 liter volle melk
– 1 busseltje verse basilicumblaadjes
– 1 kg aardbeien
– enkele takjes verse munt
– 1 eiwit
– basilicumsiroop
Coulis:
– advocaat
– room
– bloemsuiker
Bereiding:
Meng de room met de melk en breng aan de kook samen met de helft van de suiker, klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker zeer goed op. Giet nu een deel van het kokende melkmengsel op de opgeklopte eidooiers, meng goed en voeg alles terug bij elkaar. Warm op een zacht vuurtje verder op tot er een binding ontstaat, neem van het vuur en laat afkoelen. Voeg er de fijngesnipperde tijm en rozemarijn aan toe.
Draai dit mengsel af in een ijsmachine.
Snij de aardbeien in plakjes en leg ze in een schaal, besprenkel ze lichtjes met basilicumsiroop.
Borstel de blaadjes basilicum in met het losgeklopte eiwit en strooi er daarna rijkelijk suiker over, laat zachtjes drogen aan de lucht.
Voor de coulis : meng de advocaat met wat room en bloemsuiker en roer goed op.
Bordschikking:
Leg in het midden van een groot bord een grote ring waarin je de volledige oppervlakte bedekt met de plakjes licht gemarineerde aardbei, verwijder de ring en trek er zigzags gewijs een lijntje over met de advocatencoulis, leg in het midden van de aardbeien plankjes een mooi bolletje kruidenijs, en garneer met een takje verse munt.
Garneer het bord verder door er enkele blaadjes “gesuikerde basilicum” rond de aardbeien cirkel te leggen.