Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Vers kruidenijs op een bedje van rode vruchten, met een streepje advocaat


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 ml room
– verse tijm
– verse rozemarijn
– 4 eidooiers
– 400 gram suiker
– 1 liter volle melk
– 1 busseltje verse basilicumblaadjes
– 1 kg aardbeien
– enkele takjes verse munt
– 1 eiwit
– basilicumsiroop

Coulis:
– advocaat
– room
– bloemsuiker

 

Bereiding:

Meng de room met de melk en breng aan de kook samen met de helft van de suiker, klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker zeer goed op. Giet nu een deel van het kokende melkmengsel op de opgeklopte eidooiers, meng goed en voeg alles terug bij elkaar. Warm op een zacht vuurtje verder op tot er een binding ontstaat, neem van het vuur en laat afkoelen. Voeg er de fijngesnipperde tijm en rozemarijn aan toe.
Draai dit mengsel af in een ijsmachine.
Snij de aardbeien in plakjes en leg ze in een schaal, besprenkel ze lichtjes met basilicumsiroop.
Borstel de blaadjes basilicum in met het losgeklopte eiwit en strooi er daarna rijkelijk suiker over, laat zachtjes drogen aan de lucht.
Voor de coulis : meng de advocaat met wat room en bloemsuiker en roer goed op.

Bordschikking:

Leg in het midden van een groot bord een grote ring waarin je de volledige oppervlakte bedekt met de plakjes licht gemarineerde aardbei, verwijder de ring en trek er zigzags gewijs een lijntje over met de advocatencoulis, leg in het midden van de aardbeien plankjes een mooi bolletje kruidenijs, en garneer met een takje verse munt.
Garneer het bord verder door er enkele blaadjes “gesuikerde basilicum” rond de aardbeien cirkel te leggen.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Dambord van noten

Volgend Nagerecht:
Appeltjes op bladerdeeg met fruitbavarois en aardbeiencoulis

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |