Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Wafeltje van nieuwe aardappeltjes met fruitige toets


Klaargemaakt op: 01/04/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 aardappelen
– bloem
– 8 eieren
– scheutje room
– 4 stengels jonge rabarber
– 3 + 8 Granny Smith appelen
– 4 passievruchten
– vanille stokje
– 2 dl fruitsap
– verse gember
– 100 gram suiker
– 250 gram suiker
– 1,5 liter water
– 4 citroenen
– 1 dl room
– enkele blaadjes verse munt

 

Bereiding:

Voor de sorbet van Granny Smith:
Breng suiker (250 gram) en water al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Pers de citroenen uit en meet 14 cl sap af. Was de appels (8 stuks) en snij in 4, haal het klokhuis eruit (niet schillen). Doe de appels, de suikerstroop, het citroensap in een blender en mix fijn. Wrijf het mengsel door een puntzeef. Roer er de dl room onder en draai het geheel af in een roomijsmachine (sorbetière).

Voor de wafels:
Schil aardappelen en kook gaar, pureer tot fijne puree (door passe vite), voeg de eieren , wat bloem en een scheutje room toe tot een glad beslag. Bak hier wafels van en hou warm.

Voor het sausje:
Maak een lichte karamel van de suiker en wat water , blus met het fruitsap en het passievruchtensap. Voeg fijn gesnipperde gember en de vanillestok toe en laat zachtjes inkoken. Zeef door en laat afkoelen.

Snij de rabarber in fijne brunoise, alsook de rest van de Granny Smith appelen (niet schillen). Stoof de rabarber blokjes kort aan in wat olie en bestrooi lichtjes met wat suiker, druppel wat citroensap over de brunoise van appelen en meng beide brunoises als alles is afgekoeld.

 

Bordschikking:

op vierkant bord : leg bovenaan een reep die je van de wafels gesneden hebt, leg hieronder wat van de brunoise en een bolletje van de sorbet, lepel wat van het passievruchten sausje over de brunoise en garneer het geheel met een takje munt.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2011
Vorig Nagerecht:
Tulpgebakje met rode bosvruchten en karamel van westmalle dubbel

Volgend Nagerecht:
Crème brulée met aardbeien

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |