Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Witte perziken met Engelse room en pistachenootjes


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 heel rijpe witte perziken
– 300 gram fijne kristalsuiker
– 2 blaadjes gelatine
– takje rozemarijn
– 12 takjes munt
– 1/2 liter crème anglaise
– 300 gram gepelde pistachenootjes (velletjes verwijderd)
– 8 eierdooiers
– 200 gram fijne kristalsuiker
– 50 cl melk
– 2 blaadjes gelatine

 

Bereiding:

De gepelde pistachenoten grof mixen. De helft gebruiken wij om onderaan het glaasje te schikken en rest zullen wij gebruiken bij de afwerking van het glaasje.
Alle perziken schillen en de 8 rijpste perziken kort koken in suikerwater waaraan een paar takjes munt werden toegevoegd. Mixen en er twee, uitgeknepen, in koud water geweekte gelatineblaadjes onderroeren.
In het glaasje gieten en laten opstijven.
De 4 overblijvende perziken versnijden in dunne sneetjes. Bewaren voor afwerking.
De Engelse room bereiden op de gebruikelijke manier. De eierdooiers vermengen met de kristalsuiker en tot een wit lint kloppen. Er nadien de kokende melk aan toevoegen en op een zacht vuurtje laten verder garen tot het geheel aan de houten spatel blijft kleven. Eén vierde apart houden als saus.
De blaadjes gelatine weken in koud water en uitgeknepen onder de rest van de Engelse room roeren. Dit mengsel over de opgesteven perzikbereiding gieten. Opnieuw laten opstijven.
Eventueel een koekje bakken met een weinig boter, 1 ei en een weinig suiker.
Wij maakten er ook een frambozensausje bij. Frambozen samen met suikersiroop laten inkoken en door een fijne zeef duwen.

 

Bordschikking:

Het glaasje afwerken met een weinig grof gemalen pistachenoten, een muntblaadje en eventueel een zelf gebakken koekje.
Naast het glaasje een 3-tal sneetjes perzik schikken en er een takje rozemarijn bij leggen.
Tot slot afwerken met een lepeltje Engelse saus en een weinig frambozensausje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Verrassend fruit in bladerdeeg met kaneel en notenijs

Volgend Nagerecht:
Aardbeiensoepje met amaretto en amandelijs

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |