Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta – aperitiefhapje
– 350 gram kerstomaten
– 1,5 ui
– 1,5 teentje look
– 750 gram feta
– 2 eieren
– peper / zout
– 6 eetlepels bloem
– 6-8 eetlepels paneermeel
– 350 gram kleine pasta (bv. Orzo, bij Turkse winkels)
– 5 eetlepels olijfolie
– 350 gram bladspinazie
– 1/2 groentebouillonblokje
Bereiding:
Was de tomaten en halveer ze. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de feta in brede plakken. Klop het ei los en roer er een klein beetje peper en zout doorheen. Wentel de feta eerst in de bloem, vervolgens in het ei en als laatst door het paneermeel. Druk de panade een beetje aan. Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar in water met wat zout.
Verhit olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook erin. Voeg de spinazie, het bouillonblokje en water toe en breng het geheel aan de kook. Kook het geheel afgedekt ca. 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaten toe en warm ze kort mee.
Verhit intussen olie in een pan. Bak de feta er gedurende 4 à 5 minuten rondom goudbruin in. Laat de pasta uitlekken en meng hem door het spinaziemengsel. Breng op smaak met pezo en dien alles op.