Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 150 g garnalen
– 150 g tong/wijting/kabeljauw (wit gekleurde zachte vis)
– 4 eieren
– 150 ml room
– 1 l kreeftenbouillon
– 50 g boter
– prei
– uien
– selder
– wortel
– lookteentje
– tijm
– peper
– zout
– paar takjes bieslook
– 3 lepels bloem
– viskoppen / graten / garnaal en scampi pellen
– vel bladerdeeg
– 16 scampi
Bereiding:
Snijd alle groenten fijn en laat samen met de kruiden stoven in wat boter, bepoeder met de bloem. Voeg de viskoppen/graten toe en zet alles onder water.
Laat alles rustig garen, verwijder alle graten, mix heel fijn en zeef.
Breng aan de kook, voeg de kreeftenbouillon toe en laat nog even koken. Kruid naar smaak.
Verdeel het bladerdeeg in 16, rol in iedere deegdriehoekje een (flink gekruide) scampi en bak.
Mix de garnalen fijn, voeg eigeel van 2 eieren toe en 50 g room. Kruid en zet een uurtje koel.
Zelfde procedure voor de witte vis. Verdeel deze in twee en snipper in een helft wat bieslook heel fijn.
Breng een kookpot gezouten water net onder de kook, spuit kleine balletjes van de vis hierin en laat 5-6 minuten garen. Neem ze uit het water.
Serveer de soep in een warm bord, samen met de balletjes, versier met een lepeltje room en een takje groen en een scampikoekje.