Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Bouillon:
– 1 preistengel
– 2 wortels
– 1 ui
– 1 takje groene selder
– 2 laurierblaadjes
– 1 kl zeezout
– 1 kl peperbollen
– 1,5 l water
– 10 cl Kapittel
Sorbet:
– 1 eidooier
– 80 gram griessuiker
– 30 cl volle melk
– 20 cl slagroom
– 1 teentje look
– 70 gram verse geitenkaas
Bospaddenstoelen:
– 400 gram paddenstoelen
– 250 gram boter
– 1 geplet teentje look
Bereiding:
Bouillon:
Snij de groenten in stukken, doe ze met de kruiden in een pan en voeg water en bier toe.
Sorbet: Klop de dooier en de suiker tot schuim. Mix de geitenkaas met de look en wat melk, Voeg dan de rest van de melk toe. Klop met een garde het kaasmengsel beetje bij beetje onder de dooier en meng alles goed. Klop de slagroom stijf en roer het kaasmengsel er voorzichtig door. Giet het mengsel in de sorbetière en maak er sorbet van.
Bospaddenstoelen:
Laat de boter bruinen en voeg de paddenstoelen en de look toe en laat ze kleuren in de hete boter. Kruid met peper en zout.
Bordschikking:
Schep de champignons in een warm diep bord en giet er de kokende bouillon over.
Laat net voor het opdienen een quenelle sorbet in de bouillon glijden.
Strooi er de fijn gesnipperde bieslook over.