Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 uitgebeende kippenbillen
– 4 eetlepels sojasaus
– 4 eetlepels acaciahoning
– olijfolie
Puree van ijsbergsla
– 4 stuks ijsbergsla
– 4 kleine uien
– 12 eetlepels rijstazijn
– 16 mokkakopjes met julienne van ijsbergsla
– sushi-azijn
– zachte mosterd
– pepzo
Thaise soepje
– 2 liter kokosmelk
– 2 liter visfumet
– 8 limoenblaadjes of 4 geraspte limoenschillen
– 8 pijpjes citroengras
– 4 teentjes look
– 40 cl room
– limoensap
– flink wat tijm
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het Thaïse soepje. Breng het aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de ingrediënten één uur trekken. Giet ze vervolgens door een zeef en houd het soepje warm.
Snijd de ijsbergsalade in grove stukken en stoof ze aan met ajuin. Blus met wat rijstazijn. Mix en druk door een zeef. Breng op smaak met peper en zout en wat mosterd.
Snijd het vlees van de kippenbil in grove stukken. Stoof het aan met een weinig olijfolie. Blus als het vlees bijna gaar is, af met wat sojasaus. Meng er wat honing onder en laat nog even bakken zodat het vlees aan alle kanten gelakt is met de honing.
Dresseer de puree van ijsbergsla in het midden van de borden. Leg daarop wat kippenvlees. Meng de sushi-azijn met de julienne van ijsbergsla. Verdeel de ijsbergsla over het vlees. Giet het soepje rondom.