Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Vegetarisch

Curry van tofu en groenten(Voorgerecht)


Klaargemaakt op: 12/10/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 witte aubergines (mini)
– 10 eetlepels olie
– 750 gram stevige tofu
– 5-6 eetlepels groene currypasta
– 1 l kokosmelk
– 4 wortels (in dunne plakjes)
– 4 rode en 4 gele paprika
– 3 eetlepels rietsuiker
– 750 gram broccoli
– 400 gram peultjes
– 5 eetlepels limoensap
– 8 kaffirlimoenblaadjes
– koriander

Bereiding:

De olie verhitten en de tofu goudgeel bakken. Apart warm houden.
De currypasta en de ½ van de kokosroom samenvoegen.
Laat alles een 3-tal minuten koken (al roerend).
Voeg de rest van de kokosroom toe samen met de in vier gesneden mini aubergines, de geschilde rode en gele paprika (in grove stukken gesneden) en de rietsuiker.
Kook de broccoli, peultjes en wortel apart krokant gaar.
Haal de curry van het vuur en meng het limoensap door de curry.
Voeg dan de aparte gekookte groenten toe aan de curry.
Voeg er tot slot de gebakken tofu aan toe.
Werk af met de koriander.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2018
Vorig Vegetarisch:
Gevulde pompoenen met quinoa, kool, noten en feta. (Hoofdgerecht)

Volgend Vegetarisch:
Gevulde vijgen met camembert (Hapje)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |