Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Aardappelsalade, haringfilet, pastinaak, en appelcrème met antiek blond super Ale 5


Klaargemaakt op: 06/02/2015 en 12/06/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 appels Jonagold
– 200 gram bleke kandijsuiker
– 75 cl Antiek Blond Super Ale 5
– 4 aardappelen (Ratte)
– 4 aardappelen (Corne de gatte)
– 4 aardappelen (vitelotte-truffelaardappelen)
– 4 pastinaken
– 40 cl room
– 40 gram boter
– 16 opgelegde haringfilets
– 80 blaadjes veldsla

 

Bereiding:

Schil de appels, snij ze in stukjes en laat ze met kandijsuiker 10 minuten koken
Laat het bier inkoken tot een vierde, meng het met de appelmoes en cutter de mengeling tot een zalfje
Kook de 3 aardappelen (in de schil) in gezouten water
Schil de pastinaak en schaaf er 16 flinterdunne schijfjes af met de mandoline. Frituur de pastinaakschijfjes op 140° C. tot ze krokant zijn. Laat de chips uitlekken op keukenpapier.
Snij de rest van de pastinaak in stukken en laat ze koken in gezouten water tot ze gaar zijn. Cutter de zachte pastinaak met de room tot een gladde crème en roer de boter er door …
Pel de aardappelen en snij ze in schijfjes.
Was en droog de veldsla.

 

Bordschikking:

Verdeel de aardappelschijfjes, pastinaakchips en haringfilets over de borden.
Leg er toefjes aardappel- en pastinaakcrème bij en garneer met veldsla.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015Menu van de maand 06 2015
Vorig Voorgerecht:
Oesters op drie wijzen

Volgend Voorgerecht:
Loempia, scampi, blauwschimmelkaas, gember

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |