Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 12 appels Jonagold
– 200 gram bleke kandijsuiker
– 75 cl Antiek Blond Super Ale 5
– 4 aardappelen (Ratte)
– 4 aardappelen (Corne de gatte)
– 4 aardappelen (vitelotte-truffelaardappelen)
– 4 pastinaken
– 40 cl room
– 40 gram boter
– 16 opgelegde haringfilets
– 80 blaadjes veldsla
Bereiding:
Schil de appels, snij ze in stukjes en laat ze met kandijsuiker 10 minuten koken
Laat het bier inkoken tot een vierde, meng het met de appelmoes en cutter de mengeling tot een zalfje
Kook de 3 aardappelen (in de schil) in gezouten water
Schil de pastinaak en schaaf er 16 flinterdunne schijfjes af met de mandoline. Frituur de pastinaakschijfjes op 140° C. tot ze krokant zijn. Laat de chips uitlekken op keukenpapier.
Snij de rest van de pastinaak in stukken en laat ze koken in gezouten water tot ze gaar zijn. Cutter de zachte pastinaak met de room tot een gladde crème en roer de boter er door …
Pel de aardappelen en snij ze in schijfjes.
Was en droog de veldsla.
Bordschikking:
Verdeel de aardappelschijfjes, pastinaakchips en haringfilets over de borden.
Leg er toefjes aardappel- en pastinaakcrème bij en garneer met veldsla.