Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, Maltaisesaus en rucola


Klaargemaakt op: 03/05/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gram gerookte zalm
– 36 witte asperges
– 160 gram rucola
– 16 eierdooiers
– 2 sinaasappels (voor lange zestes)

Hollandse saus:
– 12 eierdooiers
– 12 halve eierdopjes witte wijn
– 1 citroen (sap)
– 500 gram geklaarde boter

Extra voor Maltaisesaus:
– 4 (bloed)sinaasappels

 

Bereiding:

Maltaisesaus:

De eierdooiers en de witte wijn op een matig vuur opkloppen tot er een binding ontstaat. Niet laten koken. Eventueel de kom af en toe eens van het vuur nemen.
Nadien er de geklaarde boter onder mengen.
Afwerken met een weinig citroensap.

Extra voor Maltaisesaus:

Rasp de schil van 4 kleine (bloed)sinaasappels.
Blancheer de schil, spoel hem af en hak hem ragfijn. Pers het sap uit en laat het in een steelpan op laag vuur tot tweederde inkoken. Roer de schil erdoor en haal van het vuur. Klop vlak voor het serveren het sinaasappelsap door de Hollandse saus. Breng op smaak en serveer direct.
Voor de lange zestes: de sinaasappelen zeer dun schillen (zonder wit) en daarna in een fijne julienne versnijden. Deze julienne eveneens 2-maal blancheren.
De asperges schillen van boven naar onder. Beetgaar koken in licht gezouten water. De asperges warm houden.
De eierdooiers even afbranden met een crème brulee brander.

Bordschikking:

Twee asperges per bord leggen en er de gerookte zalm gedeeltelijk over leggen.
Nadien de saus er over napperen. Daar een gebrand eidooier opleggen.
Afwerken met enkele takjes rucola en enkele lange zestes van sinaasappel.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 05 2013
Vorig Voorgerecht:
Rode pasta – groene kool – steenbolk – pastinaak – spek – rode biet

Volgend Voorgerecht:
Tarbot paella bouillabaise vongole

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |