Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 aubergines
Tomatensaus:
– 2 dozen gepelde tomaten
– 2 ajuinen
– olijfolie / basilicum een weinig suiker
– 250 gram gemalen mozarella
– 250 gram gemalen parmezaanse kaas
Bereiding:
Eerst de tomatensaus maken door de uien aan te stoven in de olijfolie. Bevochtigen met de gepelde tomaten. Eveneens de basilicum toevoegen en daarna alle ingrediënten mixen.
De aubergines snijden in een sneetjes van 8 mm dik. Deze dan ofwel frituren ofwel bakken in een pan met flink wat olijfolie. Daarna een ovenschotel opvullen met eerst een laagje tomatensaus, daarna auberginesneetjes, dan een laagje van de kaasmengeling, opnieuw wat tomatensaus, aubergines, enz. ..
Maar eindigen met aubergines en die dan bestrooien met een laagje parmezaanse kaas. Afbakken in een warme oven van 200° C en dit gedurende 30 minuten.
Nadien het geheel laten rusten om de aubergineschotel te kunnen snijden alvorens de stukken weer op te warmen onder de grill.