Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Aubergines in de oven


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 aubergines

Tomatensaus:
– 2 dozen gepelde tomaten
– 2 ajuinen
– olijfolie / basilicum een weinig suiker
– 250 gram gemalen mozarella
– 250 gram gemalen parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Eerst de tomatensaus maken door de uien aan te stoven in de olijfolie. Bevochtigen met de gepelde tomaten. Eveneens de basilicum toevoegen en daarna alle ingrediënten mixen.
De aubergines snijden in een sneetjes van 8 mm dik. Deze dan ofwel frituren ofwel bakken in een pan met flink wat olijfolie. Daarna een ovenschotel opvullen met eerst een laagje tomatensaus, daarna auberginesneetjes, dan een laagje van de kaasmengeling, opnieuw wat tomatensaus, aubergines, enz. ..
Maar eindigen met aubergines en die dan bestrooien met een laagje parmezaanse kaas. Afbakken in een warme oven van 200° C en dit gedurende 30 minuten.
Nadien het geheel laten rusten om de aubergineschotel te kunnen snijden alvorens de stukken weer op te warmen onder de grill.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Zeewolf met lentegroenten en olijven

Volgend Voorgerecht:
Mosselpakketje op mosselgroenten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |