Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 60     sint-jakobsnoten

Kruidenolie:
– 150    ml olijfolie
– 3     koffielepels sesamolie
– 6     takjes basilicum
– 6     takjes peterselie
– 6     takjes dragon

Kruidenslaatje:
– kruidenmengeling: basilicum, platte peterselie, dragon en dille
– geroosterde walnoten
– 1     citroen

Afwerking:
– peper en zout
– fleur de sel
– 2    vellen bladerdeeg
– 1    volledig ei
– 1    eetlepel sesamzaad
– 1    eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Leg een plakje in het midden van een bord en de overige in cirkels er rond, elkaar lichtjes overlappend. Kruid met peper en zout. Herhaal dit voor de andere borden en bewaar koel.
Blancheer de groene kruiden heel kort en koel ze dan onmiddellijk af in ijswater. Knijp goed uit en mix de basilicum, dragon en peterselie met de olijfolie en de sesamolie. Laat een poosje trekken. Zeef de olie door een neteldoek en breng op smaak met peper en zout.
Strijk de vellen bladerdeeg in met het geklopt ei. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en het sesamzaad.
Versnijd in vormpjes naar keuze en bak af in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende +/- 8 minuten.
Meng het kruidenslaatje met de walnoten. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout net voor het opdienen.

Bordschikking:

Sprenkel de kruidenolie over de carpaccio. Schik de kruidensla erop en werk af met fleur de sel en een bladerdeeggebakje.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Voorgerecht:
Gebakken St Jacobsvrucht met luchtig truffelschuim, zalf van aardpeer en varkenspoot

Volgend Voorgerecht:
Asperges op Vlaamse wijze

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |