Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 60 sint-jakobsnoten
Kruidenolie:
– 150 ml olijfolie
– 3 koffielepels sesamolie
– 6 takjes basilicum
– 6 takjes peterselie
– 6 takjes dragon
Kruidenslaatje:
– kruidenmengeling: basilicum, platte peterselie, dragon en dille
– geroosterde walnoten
– 1 citroen
Afwerking:
– peper en zout
– fleur de sel
– 2 vellen bladerdeeg
– 1 volledig ei
– 1 eetlepel sesamzaad
– 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Snijd de sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Leg een plakje in het midden van een bord en de overige in cirkels er rond, elkaar lichtjes overlappend. Kruid met peper en zout. Herhaal dit voor de andere borden en bewaar koel.
Blancheer de groene kruiden heel kort en koel ze dan onmiddellijk af in ijswater. Knijp goed uit en mix de basilicum, dragon en peterselie met de olijfolie en de sesamolie. Laat een poosje trekken. Zeef de olie door een neteldoek en breng op smaak met peper en zout.
Strijk de vellen bladerdeeg in met het geklopt ei. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en het sesamzaad.
Versnijd in vormpjes naar keuze en bak af in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende +/- 8 minuten.
Meng het kruidenslaatje met de walnoten. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout net voor het opdienen.
Bordschikking:
Sprenkel de kruidenolie over de carpaccio. Schik de kruidensla erop en werk af met fleur de sel en een bladerdeeggebakje.